Følg korrespondenternes hverdag

I TV 2s nye dokumentarserie "Korrespondenterne" kan seerne fra torsdag 5. januar kl. 20.50 følge blandt andre Ulla Terkelsen og Steffen Jensen på job.


I november blev TV 2|NYHEDERNE hædret for sin udlandsdækning af EBU, de europæiske public servicestationers organisation. Det skyldes blandt andet et stærkt korps af korrespondenter, og nu får seerne mulighed for at følge fem af TV 2s udsendte i den nye dokumentarserie ”Korrespondenterne”, som har premiere torsdag 5. januar 2012.

Travlt år for TV 2s korrespondenter
Det har været et helt usædvanligt år med mange store verdensbegivenheder, og derfor også et travlt år for TV 2s korrespondenter. I den nye serie fortælles historien bag nyhedshistorien, og vi kommer tæt på de personlige oplevelser og overvejelser.

De fem programmer stiller skarpt på dansk tv-journalistiks grand old lady, Ulla Terkelsen, der har levet et helt liv styret af begivenheder, og vi er med, når hun rapporterer om alt fra egyptisk valg til spektakulære sexsager. Vi kommer også tæt på Rasmus Tantholdt, når han er under beskydning ved Gaddafis paladser og står ansigt til ansigt med sultramte børn i Afrika. Vi følger Steffen Jensen, når han er under granatangreb i Libyen og bagefter hviler ud hjemme hos familien i Israel. Vi er med Simi Jan på skønhedssalon i Kabul og en time senere under raketangreb fra Taleban, og Jesper Steinmetz, når han møder Kronprinsparret og bagefter rapporterer fra bunden af det amerikanske samfund.

I verdensklasse
- Vores korrespondenter på TV 2 er i verdensklasse, hvilket den seneste hæder fra EBU også dokumenterer. Vi giver nu seerne en mulighed for at komme med på arbejde i alle verdens brændpunkter. Det er ofte under vanskelige og farlige forhold, at korrespondenterne skal have deres historier hjem til danskerne, men - som seerne vil opleve - lykkes det som regel på grund af korrespondenternes erfaring og engagement, siger Michael Dyrby, TV 2s nyhedsdirektør.

Krig og fredelig familiehygge
I fem programmer krydser korrespondenternes historier hinanden i både krig og fredelig hygge hjemme hos familien. Vi er med, når der kæmpes for at få historien på tv, når teknikken driller og frustrationerne får frit løb, og når batterierne lades op langt fra journalistikkens slagmark.

-------------------------

Se trailer for "Korrespondenterne".