Familielivet og danskernes DNA på skærmen i 2011

TV 2 har flere programserier på vej, hvor spejlet holdes op for danskerne, deres familieliv og kønsrollemønstre.

Fra "Årgang 0": Emma (i midten) og fra venstre lillebror Mikkel, Poul-Erik (far), Lene (mor) og lillebror Simon. (Foto: Thomas Marott / TV 2)


I de kommende uger har TV 2 premiere på fire danske faktaserier, hvor familielivet, børnene og kønsrollerne er i centrum. Og det er bestemt ikke nogen tilfældighed, at TV 2 på den måde holder et spejl op foran danskerne og viser "rigtige danskere i rigtige liv", fastslår kanalens programdirektør, Palle Strøm.

- Det er centralt i TV 2s DNA at vise os danskerne, som vi er, og at vise det dramatiske hverdagsliv. ”Årgang 0” er det bedste eksempel på det. Her deler fire familier generøst deres liv med os andre, og jeg tror, det er med til at perspektivere vores egne liv og med til at sikre forståelse af de udfordringer, som naboen og vi selv har, siger Palle Strøm.

Den nye sæson af ”Årgang 0” har premiere tirsdag 4. januar, og samme aften har TV 2 premiere på en helt ny programserie, ”Ugen hvor kvinderne byttede mænd”.

Familien Hjerrild fra Sorø er blandt de medvirkende i "Ugen hvor kvinderne byttede mænd". (Foto: Jakob Mydtskov / TV 2)


Tager pulsen på de danske kønsroller
Med ”Ugen hvor kvinderne byttede mænd” tager TV 2 tråden op fra kanalens tidligere programserie ”Byen hvor kvinderne gik” og går på jagt efter det gode familieliv.

Hvad sker der, når familielivet ses med nye øjne? Og hvad sker der, når dagligdagen bliver forandret, og der laves nye regler?

- Vi tager pulsen på de danske kønsroller - nu med forskellige landsdele og den forskel, det kan give i familiernes hverdag. Og vi stiller indirekte spørgsmålet, om vi nu også er så gode til det hele, som vi går og forestiller os, siger Palle Strøm.

”Tvillinger” – to på én gang…
En anden ny reportageserie hedder ”Tvillinger” – et emne, der er særdeles aktuelt i lyset af den snarlige, royale tvillingefødsel. I fire programmer følger vi fire forældrepar, der har fået tvillinger i 2010. Seerne er med til fødslen, til barnedåb, gennem de første lykkelige babystunder, men også når hverdagens udfordringer med to på én gang rammer de nybagte familier.

- I foråret 2011 udvider vi med at vise, hvad der sker i helt almindelige familier, når man får tvillinger. Det er jo kun en enkelt familie i Danmark, der har apanage og får masser af hjælp til tvillinger, men hvad sker der egentlig for almindelige danskere, der mødes af udfordringen af få to børn på én gang, siger Palle Strøm.

I næste uges TV 2|Medienyt kan du læse mere om programserien ”Tvillinger”.

Endnu en reportageserie om danskernes familieliv, ”Vores virkelig store familie”, kommer på skærmen i foråret. Her følger TV 2 tre danske storfamilier med op til ni børn. Hverdagen kan være en udfordring, når der skal købes ind til så mange mennesker, når man skal samle mange børn til en tur på kælkebakken, og når der skal holdes styr på børnene i lufthavnen inden charterrejsen.

 

-------------------

 

Læs mere om familierne i "Ugen hvor kvinderne byttede mænd":

Familien Novaa, København, møder familien Risager, Nordjylland

Familien Hjerrild, Sorø, møder familien Hedegaard, Florida, USA

Familien Højlund, Ringsted, møder familien Dyrvig Kærskov, Varde

Familien Dahlerup Poulsen, Haslev, møder familien Juul-Henriksen, Vildbjerg

Familien Bing, Dragør, møder familien Kold Larsen, Arden i Nordjylland

Familien Juhl, Esbjerg, møder familien Casella, Hillerød