Fældet af stress

Heidi er stresset og stiller i et TV 2-eksperiment for at se, om hun kan få bugt med stressen, inden det er for sent. (Foto: Gong Media ApS / TV 2)

Flere og flere bliver syge af stress, og eksperter anslår, at det hvert år koster samfundet mange milliarder kroner. I to programmer følger vi dem, det hele handler om: Danskere, der står ved afgrundens rand, fordi stress er ved at ødelægge deres liv.

Antallet af folk, som bliver sygemeldt med stress, er stigende. Og det kan være en lang sej kamp at vende tilbage til en normal hverdag med arbejde, når man først er ramt.  Men hvad sker der, når man går ned med stress, og hvordan får man det bedre? Det undersøger dokumentarserien ’Fældet af stress’, der vises 4. og 5. marts kl. 20.00 på TV 2.

I første del af ’Fældet af stress’ har to danskere givet TV 2 lov til at komme helt tæt på, mens de er sygemeldte med stress. Det er en særlig svær tid i deres liv, som ikke alene rammer dem selv, men også deres familier.  Vi følger dem i en periode, hvor de indædt forsøger at kæmpe sig tilbage til livet igen.

Mo er sygeplejerske, men har været sygemeldt i fire måneder. Inden sygemeldingen havde hun en travl og hektisk arbejdsdag, men også altid overskud til at hente børnene, bage kager og være den perfekte overskudsmor. I dag er selv simple hverdagsting uoverskuelige, indkøbsture giver hende åndenød, og så er stressen begyndt at gå ud over Mos forhold til mand og børn. 

Tom er tøjsælger og tidligere elitesportsudøver, og han var vant til at kunne klare det hele. Det troede han i hvert fald selv indtil for 11 måneder siden, hvor han fik et voldsomt sammenbrud. Siden da har han været sygemeldt med stress og kæmper nu for at finde sig selv igen og blive den mand og far, han var engang.  

Stop op, inden det går galt
Spørgsmålet er, om man kan nå at stoppe op, inden det er for sent. Hvilke alarmsignaler man skal være opmærksom på, og hvordan kan man i tide få vendt den onde spiral?

I program 2 møder vi fire danskere, der alle har stresssymptomer og er på grænsen til at blive decideret syge af stress – flere af dem har endda før været sygemeldt med stress. Men de vil ikke være syge, de vil have det bedre og tager nu kampen op imod stress. De har derfor sagt ja til at deltage i et behandlingsforløb over fire uger, hvor de skal lære at prioritere deres tid og få roen tilbage i deres liv.