En telefon, to hold og fire lande!

Christopher Læssø (tv.) og Jasper Ritz (th.) rejser i første program af 'Stupid Man, Smart Phone' til Ukraines atomødelagte Tjernobyl, hvor de sammen med YouTuberen Kristine Sloth og skuespilleren Mathias Käki bliver sat på vilde udfordringer. (Fotos: Nordisk Film TV / TV 2)

Christopher Læssø (tv.) og Jasper Ritz (th.) rejser i første program af 'Stupid Man, Smart Phone' til Ukraines atomødelagte Tjernobyl, hvor de sammen med YouTuberen Kristine Sloth og skuespilleren Mathias Käki bliver sat på vilde udfordringer. (Fotos: Nordisk Film TV / TV 2)

06. september 2017;
Af: TV 2 Kommunikation

Smartphonen er blevet en uundværlig del af danskernes hverdag. I TV 2 ZULUs nye rejseeventyr 'Stupid Man, Smart Phone' tager Jasper Ritz og Christopher Læssø på et wildlife-eventyr, hvor de skal overleve i barske naturområder kun med hjælp fra deres telefoner og venner.

Kan man klare sig ude i verden blot med en smartphone og internettets hjælp, når man bliver sat på vanvittige opgaver af ZULU? 

Det tester Christopher Læssø og Jasper Ritz, når de med hver sin rejsepartner under armen tager til fire forskellige destinationer i verden og konkurrerer om, hvem der klarer udfordringerne bedst.

Bloggeren Mascha Vang, YouTuberen Rasmus Brohave og svømmestjernen Pernille Blume er bare nogle af dem, der bliver inviteret med, når der skal dystes i barske naturområder. 'Stupid Man, Smart Phone' sendes på TV 2 ZULU fra mandag 11. september - og på TV 2 PLAY, når du har lyst.

Det handler om at overleve!
Holdene skal transportere skrøbeligt gods igennem Sahara, bære helligt vand igennem Nicaraguas jungle, krydse Perus vilde bjerglandskab, og så skal de på tur i Ukraines radioaktive område omkring Tjernobyl-værket. 

- Kloden rundt udfordrer vi hinanden og også nogle af alle de dejlige danskere, der har rigtig meget styr på internet og likes, forklarer Christopher Læssø, der ikke er i tvivl om, hvad hovedformålet bliver med turen: 

- Det handler om at overleve, det handler om at komme først i mål og ikke mindst om håneretten over for hinanden. 

Kan man klare sig ude i verden blot med en smartphone og internettets hjælp, når man bliver sat på vanvittige opgaver? Det tester ZULU i programmet 'Stupid Man, Smart Phone' fra mandag 11. september.


”Hvis du lige instagrammer live imens…”
Der er rig mulighed for at få hjælp fra YouTube, Facebook og Instagram, når holdene skal løse de missioner, som ZULU har givet dem: ”How to skin a snake”, ”Kære venner, jeg skal på overlevelsestur i Marokko – hvad skal jeg vide?, ”Er det farligt at blaffe i Ukraine? ”

- Man kan alt med en telefon! Også overleve i de vildeste lande og i de vildeste situationer, siger Jasper Ritz, der samtidig er spændt på, om det rent faktisk kan lade sig gøre at overleve kun med hjælp fra sin telefon: 

- Nu må vi se, om vi bliver champions ud i internet og wifi, eller om vi bare er nogle idioter med telefoner!

Én ting er i hvert fald sikker. Jo bedre holdene er til at bruge deres smartphones og viden fra deres følgere, jo større er chancen for at løse missionen først.

Vinderne bliver belønnet - taberholdet bliver hånet!
Vinderne bliver belønnet med kulinariske oplevelser fra de lande, de rejser i. Her står den blandt andet på hamam-massage, vodkafeast og peruviansk folkefest. Taberne bliver hånet og blandt andet tvunget til at vaske mudrede tanks og skovle kamellort.

Se trailer for 'Stupid Man, Smart Phone' herunder.


Statistik om vores mobilvaner: 

De mest aktive tjekker deres mobiltelefon op til 150 gange om dagen. Det svarer til hvert 7. minut i de vågne timer af døgnet.

Tre fjerdedele af de 10-12-årige børn har en smartphone, og andelen har været kraftigt stigende.

42 procent af danskerne føler sig afhængig af deres smartphone.

28 procent tjekker deres mobiltelefon flere gange i timen. Blandt de 18-35-årige tjekker 48 procent deres mobiltelefon flere gange i timen. 

Lidt mere end hver 10. tjekker telefonen, når de vågner om natten. Fire ud af ti gør det som det første, når de står op om morgenen.

46 procent af de helt unge (6.-10. klasse) synes, de bruger for meget tid på mobiltelefonen.

34 procent er helt eller delvis enige i, at det er ubehageligt ikke at have sin telefon inden for rækkevidde.

Andelen af befolkningen, der har internetadgang via mobiltelefon eller smartphone, er steget til over det dobbelte siden 2011. Næsten tre fjerdedele (73 pct. (2016)) tilgår nettet ad denne vej.

67 procent mener, at det at have mere tilgængelig information lige ved fingerspidserne er med til at gøre deres liv simplere.

Kilder (bl.a.): Epinion for DR 2015, YouGov for Søndagsavisen 2015, Børns Vilkår 2017, Slots- og Kulturstyrelsen 2017, Søren Hebsgaard-undersøgelse i 2017 i Politiken, PEW Research Center 2016.

Billede {0} af {1}