De første penge fra Knæk Cancer 2013 er sat i arbejde

04. december 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

Rigshospitalet modtager 3,5 mio. kr. fra Knæk Cancer til arbejdet med kræftsyge børn. Kræftens Bekæmpelse har p.t. besluttet at uddele 113,5 mio. kr. til 12 forskellige indsatsområder.

Over 143 millioner var der indsamlet, da værterne i ”Knæk Cancer Live” takkede dan-skerne for en fantastisk opbakning til kampen mod kræft. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Efter den succesrige Knæk Cancer 2013 på TV 2 har Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse besluttet at uddele 113,5 millioner kroner fra til 12 forskellige indsatsområder, og pengene skal være fordelt 1. juni 2014. Men allerede nu er det vedtaget, at 3,5 mio. kr. skal gå til BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet. Pengene skal gå til forskning i nye behandlinger til børn og unge med kræft.

Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig til at følge BørneUngeKlinikkens arbejde med nye behandlinger til kræftramte børn.

- Jeg glæder mig over, at vi allerede godt fire uger efter Knæk Cancer-ugen kan være med til at støtte den første Fase I og Fase II-enhed for børn og unge med kræft i Danmark, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Hvert år får cirka 200 børn og unge i Danmark kræft. Af dem bliver 30 procent ramt ekstra hårdt: Enten virker behandlingen ikke, eller også får de efter kort tid tilbagefald, og chancerne for helbredelse er da ringe.

Rigshospitalets Fase I og Fase II Enhed for børn med kræft vil i samarbejde med andre lignende centre i Europa udvikle nye behandlinger til patienter, hvor den normale behandling fejler.

Natasja Crone og Anders Breinholt var et af de fire værtspar i "Knæk Cancer Live".

Bedre behandlinger
- Det er vigtigt at forske i, hvordan nye lægemidler og behandlinger kan bruges på børnekræft, da voksne og børn er forskellige. Børn reagerer ofte anderledes end voksne på samme behandling, og andre kræftsygdomme er udbredt blandt børnene. Stort set ingen børn får de kræftsygdomme, som er hyppige i voksenalderen, som for eksempel bryst- eller lungekræft, siger professor og overlæge Kjeld Schmiegelow fra BørneUngeKlinikken.

- Pengene fra Knæk Cancer skal være med til at sikre, at vi er i stand til at udvikle nye behandlinger til børn og unge med kræft, så vi kan forhindre, at disse børn dør af deres sygdom, siger Kjeld Schmiegelow.

Hos Kræftens Bekæmpelse ser man frem til at følge arbejdet på BørneUngeKlinikken:

- Takket være en massiv indsats over mange år overlever langt de fleste børn en kræftsygdom i dag. Men for 30 procent af børnene gælder det stadig, at behandlingen enten ikke virker, eller også oplever de tilbagefald senere i livet. Derfor har afprøvning af nye lægemidler til børn med kræft en høj prioritet hos Kræftens Bekæmpelse, siger Leif Vestergaard Pedersen.

-------------------------

Læs flere artikler om Knæk Cancer 2013 her

Læs mere på Knæk Cancer på tv2.dk

 

 

 

Billede {0} af {1}