Danmarks ”Twitterkonge” til TV 2

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Scanpix / TV 2

Kaare Sørensen forlader Berlingske til fordel for et job på TV 2 Nyhedernes digitale redaktion.

36-årige Kaare Sørensen, der er blevet kaldt Danmarks ”Twitterkonge”, og som har næsten 39.000 følgere, forlader jobbet som redaktør for sociale medier på Berlingske og bliver 1. januar social media-redaktør hos TV 2 Nyhederne.

- Ansættelsen af Kaare Sørensen er et scoop for os, og han bliver en stærk, faglig kapacitet i TV 2s newsroom. Kaare har et unikt indblik i de sociale medier, og han skal være med til at flytte os på de digitale platforme. Samtidig har Kaare stærke formidlingsevner, så han også kan gå på tv og fortælle TV 2- og NEWS-seerne om brugen og effekten af sociale medier, når nyhedsbilledet flytter sig, siger Jan Bjarke Mindegaard, chef for TV 2 Nyhedernes social media-redaktion.

Dobbelt DONA-prisvinder
Inden ansættelsen på Berlingske har Kaare Sørensen været ansat på Morgenavisen Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion og været korrespondent i New York for Jyllands-Posten og Nyhedsavisen.

- Jeg er typen, der tjekker Twitter og Facebook, inden jeg står ud af sengen om morgenen. Jeg er vild med den puls, der ligger i at følge tæt med i begivenhederne i Danmark og resten af verden i disse år. Den energi glæder jeg mig nu til at tage med til TV 2 og husets sociale medier. Og rent personligt er jeg både stolt og ret begejstret over at blive en del af TV 2-familien, der i forvejen har landets mest ambitiøse profiler på de sociale medier. Det bliver en fantastisk udfordring, siger Kaare Sørensen.

Kaare Sørensen er den eneste, der har modtaget DONA-prisen to gange (DONA er en forkortelse for Danish Online News Association og er et netværk for onlinejournalister og -kommunikatører). I 2011 fik han DONA-prisen for sin live-dækning på Twitter af oprøret i Egypten, og i år fik han prisen sammen med resten af holdet bag Berlingskes politiske website politiko.dk for at nytænke den politiske dækning online.

Kaare Sørensen har siden 2014 været medlem af Cavling-komiteen, og han er forfatter til den anmelderroste bog om terrorplanerne mod Jyllands-Posten, ‘Halshug’, der vandt FUJ-prisen i 2014.