CHARLIEs succes med dansk fiktion fortsætter: ’Sommerdahl’ har over 500.000 seere

’Sommerdahl’, der løber over otte afsnit, har Peter Mygind (i midten), André Babikian og Laura Drasbæk i hovedrollerne (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Mere end en halv million følger hver søndag med på tv i TV 2 CHARLIEs nye krimiserie ’Sommerdahl’, og hertil kommer høj sening via streaming. Serien er CHARLIEs første danske krimisatsning. 

Danskerne har i den grad taget TV 2 CHARLIEs fiktionsserier til sig. Først med ’Mercur’, siden hen med sæson 1 og 2 af ’Sygeplejeskolen’ – og nu ser det altså også godt ud for det nyeste fiktionsskud på stam-men. CHARLIEs nye krimiserie ’Sommerdahl’ er kommet flyvende fra start, og her halvvejs inde i seriens otte episoder holder serien det flotte niveau med et gennemsnitligt seertal på 546.000. Hertil kommer flotte seertal på PLAY.

Dermed er seertallet på ’Sommerdahl’ på nuværende tidspunkt endnu højere end til ’Mercur’, som endte med at have 450.000 seere i snit. ’Sygeplejeskolen I’ og ’Sygeplejeskolen II’ blev set af henholdsvis 489.000 og 512.000 danskere. I alle tilfælde kan der tillægges høj sening på TV 2 PLAY.

Et krimiunivers med sol og blå himmel
Pernille Bech Christensen, executive producer i TV 2 Fiktion, glæder sig over den flotte seertilslutning til ’Sommerdahl’.

-  Med ’Sommerdahl’ har vi ønsket at give seerne vores allerbedste bud på et moderne dansk krimiunivers med relevante og nære krimiplots og nogle fantastiske karakterer, som man har lyst til at følge uge efter uge. Det synes jeg, at serien forløser på fineste vis, og jeg er utroligt glad og stolt over den flotte modtagelse hos seerne, siger Pernille Bech Christensen og tilføjer:

- ’Sommerdahl’ er CHARLIEs første danske krimisatsning, og vi er genremæssigt et helt andet sted end både ’Mercur’ og ’Sygeplejeskolen’, der begge deler det historiske islæt. ’Sommerdahl’ foregår i nutiden og er det, man kan kalde dansk skærgårdskrimi eller en blue-sky-krimi.  Der er lys, sommer og sol og så selvfølgelig et mord, der skal opklares. Den fine modtagelse taler for, at det er en genre, som tiltaler rigtigt mange danskere, og som giver rigtig god mening for CHARLIE, hvor også udenlandske krimiserier generelt set klarer sig godt.

I løbet af seriens otte afsnit efterforsker Dan Sommerdahl og politienheden fire forskellige kriminalsager, der alle foregår i og omkring Helsingør. Sagerne trækker tråde til alt fra underjordiske organisationer med udsatte kvinder til svindel i den lokale fodboldklub.

Store danske skuespillere på rollelisten
I ’Sommerdahl’ kan man opleve Peter Mygind i rollen som politiefterforsker Dan Sommerdahl, der sammen med sin ven og makker Flemming Torp (spillet af André Babikian) opklarer kriminalsager i og omkring Helsingør. Samtidig kæmper Dan for at holde sammen på ægteskabet med sin kone, Marianne, som spilles af Laura Drasbæk.

Serien, som er inspirereret af Anna Grues bestsellerbogserie om den skaldede detektiv, har foruden Peter Mygind, Laura Drasbæk og André Babikian, også Peter Gantzler, Lotte Andersen, Mathias Käki Jørgensen, Laura Kjær, Julie Rudbæk og Lisbet Lundquist på rollelisten. 

Næste afsnit af Sommerdahl’ kan ses på TV 2 CHARLIE søndag 5. april klokken 20.50 – eller allerede nu på TV 2 PLAY her.

Lolita Bellstar er hovedforfatter på ’Sommerdahl’, Kenneth Kainz er seriens konceptuerende instruktør, mens Janni Helleskov er producent. ‘Sommerdahl’ er produceret af Sequoia Global Alliance i co-produktion med ZDF & Dynamic Television i samarbejde Neue Deutsche Filmgesellschaft med støtte fra Copenhagen Film Fund, Creative Europe – Media Programme of the European Union og Helsingør Kommune.

Læs mere om serien her - eller i TV 2s pressemateriale her.