Mette Nelund er ny fiktionschef på TV 2

Mette Nelund er ny fiktionschef på TV 2. (Foto: TV 2)

Mette Nelund er ny fiktionschef på TV 2. (Foto: TV 2)

11. januar 2023;
Af: TV 2 Kommunikation

Stærke samarbejdsrelationer og medudvikling af den danske fiktionsbranche bliver afgørende for TV 2 Fiktion i fremtiden, siger Mette Nelund, der fremover skal stå i spidsen for TV 2 Fiktions ambitiøse og langsigtede udviklingsstrategi med udgangspunkt i store følelsesmæssige dramaer og relevante fortællinger, skabt af de bedste kreative talenter.

46-årige Mette Nelund skal sammen med fiktionsafdelingen bygge videre på TV 2 Fiktions succes og den markante udvikling, afdelingen har været igennem i de seneste år - fra få til mange serier årligt med høje seertal og stor gennemslagskraft.

- Dansk fiktion er én af vores vigtigste indholdsområder, og de stærke fortællinger, som vi kan samles om og spejle os i, er i høj kurs hos danskerne. Derfor er fiktionen også afgørende for TV 2 PLAY og for TV 2s samlede gennemslagskraft, og jeg er virkelig glad for, at Mette Nelund har sagt ja tak til at fortsætte det vigtige arbejde med at stå i spidsen for og videreudvikle TV 2 Fiktion, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, og fortsætter:

- Mette kan både sætte det bedste hold og skabe optimale betingelser for, at alle på holdet kan udfolde deres kompetencer. Og så har hun samtidig et vigtigt fokus på branchen og på, hvordan TV 2 som den største indkøber af dansk fiktion bedst muligt tager et medansvar for de udfordringer, branchen står overfor. Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte sammen med Mette og hele fiktionsholdet på TV 2, siger Lotte Lindegaard.

Mette Nelund har en lang og bred erfaring fra den danske fiktionsbranche, og har siden august 2022 været konstitueret fiktionschef på TV 2.

 

Stærkt hold bag de mange produktioner

Som ny fiktionschef står Mette Nelund i spidsen for sammenlagt 14 fiktionsmedarbejdere, der indgår i tre nye teams – to indholdsteams samt et team med fokus på rettigheder og økonomi. Hvert indholdsteam består af et stærkt hold af Executive Producere og projektledere, der sammen med teamets leder – en Senior Executive Producer – driver serierne frem i samarbejde med alle de dygtige producenter og kreative talenter, TV 2 samarbejder med i branchen.

- Vi skal nu bygge videre på de flotte resultater, vi sammen har opnået. Med en ambitiøs og langsigtet udviklings- og investeringsstrategi skal vi fortsætte med at skabe endnu mere dansk fiktion til os alle sammen med udgangspunkt i de historier, der udspringer af vores samfund, kultur og historie. Det handler om at lave et stærkt repertoire af fortællinger i høj kvalitet, der både indeholder vitalitet og genkendelighed, siger Mette Nelund og fortsætter:

- Vi skal fastholde og udbygge vores position, og det betyder, at vi også kigger på nye muligheder for ekstern finansiering - eksempelvis co-produktioner med internationale samarbejdspartnere. Og så ønsker vi fortsat at tage et medansvar for udviklingen af vores branche, der har været udfordret i den seneste tid – både af overophedning, nye forretningsmodeller og værdikæder, og senest af rettighedskonflikten. De udfordringer skal vi blive endnu bedre til at løse i fællesskab, siger Mette Nelund.

 

Masser af nye produktioner på vej

Ifølge Mette Nelund kommer de store følelsesmæssige dramaer, og relevante fortællinger, skabt af de bedste kreative talenter, til at fylde endnu mere på TV 2 over de kommende år.

- Ud over en lang række veletablerede serier er vi særligt stolte af at kunne præsentere en lang række nye serier i 2023 – blandt andet ungdomsserien ’Killjoy’, skabt af Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen, Ditte Hansen og Louise Mieritz’ store dramaserie ’Dansegarderoben’, Nikolaj Lie Kaas’ komediedrama, ’Agent’, og Peter Thorsboe og Mai Brostrøms krimiserie, ’Oxen’. Samtidig glæder vi os til at løfte den store udviklingsportefølje, vi har sat i gang, som skal sikre et bredt og varieret fiktionstilbud til danskerne i de kommende år.

 

Billede {0} af {1}