Katrine Vogelsang stopper på TV 2

Efter 11 år på TV 2 har fiktionschef Katrine Vogelsang takket ja til et nyt job. (Foto: TV 2)

Efter 11 år på TV 2 har fiktionschef Katrine Vogelsang takket ja til et nyt job. (Foto: TV 2)

15. juni 2022;
Af: Mads Boysen, TV 2 Kommunikation

TV 2s fiktionschef tiltræder som CEO for Nordisk Film Production 15. august efter en lang og flot indsats i spidsen for en markant udvikling af TV 2s fiktionstilbud til danskerne.

Efter 11 år på TV 2 har fiktionschef Katrine Vogelsang takket ja til et nyt job, hvor hun pr. 15. august 2022 tiltræder som CEO for Nordisk Film Production. På TV 2 har Katrine Vogelsang stået i spidsen for en imponerende udvikling af TV 2s fiktion, der er gået fra få til mange serier årligt, og som med høje seertal har opnået stor gennemslagskraft hos danskerne. Med en ny og udvidet fiktionsafdeling spiller den danske fiktion en vigtig rolle i TV 2s koncernstrategi frem mod 2025.

- Katrine har gjort en kæmpe forskel i forhold til TV 2s stærke position på fiktionsområdet, og vi kommer virkelig til at savne hendes høje faglighed, smittende energi og helt igennem vidunderlige væsen. Listen af succesfulde produktioner med Katrines aftryk viser hendes imponerende spændvidde – fra julekalendere, der samler børnefamilierne, til de store historiske serier, der minder os om, hvad vi kommer fra. Fortællinger, som vi både kan spejle os i og blive udfordret af, og som bliver siddende, længe efter skærmen er slukket, siger Lotte Lindegaard, indholdsdirektør på TV 2, og fortsætter:

- Katrine er ikke bare en dygtig fiktionsproducent og chef, hun er også en markant skikkelse i branchen. Og så har hun formået at sætte et stærkt fiktionshold på TV 2, der betyder, at vi står et rigtig godt sted i forhold til fortsat at kunne indfri vores høje ambitioner på fiktionsområdet. Her skal vi jo heldigvis fortsat samarbejde med Katrine, og det glæder jeg mig til, siger Lotte Lindegaard.

På TV 2 har Katrine Vogelsang sammen med kollegerne i TV 2 Fiktion blandt andet stået bag store serier som ’Efterforskningen’, ’Kriger’, ’Rita’, ’Badehotellet’, ’Klovn’, ’Minkavlerne’, ’Tinka’, ’DNA’, ’Dag & nat’ og mange flere. I 2021 var syv af årets ti mest sete nye danske fiktionsserier til voksne i Danmark sendt på TV 2 PLAY og TV 2s kanaler.

- Det har ikke været en let beslutning, for TV 2 er en helt fantastisk arbejdsplads. Her har jeg fået lov til at blomstre både fagligt og personligt. Jeg har været superprivilegeret med at være omgivet af så mange skønne og dygtige kollegaer, chefer og eksterne samarbejdspartnere. Det bliver meget vemodigt at sige farvel, men jobbet som CEO for Nordisk Film Production er samtidig også en fantastisk mulighed for mig for at komme tilbage til produktionen af film og serier og være der, hvor indholdet bliver skabt, og det glæder jeg mig meget til, siger Katrine Vogelsang, der fortsætter som fiktionschef på TV 2 frem til 15. august og dermed har tid til at afslutte en række opgaver inklusive opgaven med at få lagt en god plan for en kommende løsning af de aktuelle udfordringer på rettighedsområdet.

Nordisk Film Production er Nordisk Films eget produktionsselskab. Den nuværende CEO for Nordisk Film Production, Henrik Zein, fortsætter som COO i selskabet efter Katrine Vogelsangs tiltrædelse. Nordisk Film Production har de seneste år stået bag produktioner som ’Rose’, ’Kometernes Jul’, ’Dronningen’, ’Lykke-Per’, ’Under Sandet’, ’Krigen’ og ’Kon-Tiki’. I øjeblikket har selskabet mere end 30 film og serier i produktion på tværs af Norden.

I forbindelse med Katrine Vogelsangs farvel til TV 2 konstitueres souschef Mette Nelund som fiktionschef, indtil Katrine Vogelsangs afløser er fundet.

 

Billede {0} af {1}