Bandekrigen i fokus på TV 2

To unikke dokumentarer om Lille A og Brian Sandberg lægger op til aktuel debat om bandekrigen – se med på TV 2 onsdag 10. og torsdag 11. april.

Abde Benarabe (Lille A) og Brian Sandberg. (Foto: Koncern TV & Filmproduktion / TV 2)

Bandekrigen hærger, og skudsalverne genlyder i gaderne. Det handler om hierarki, hashhandel og magten i den kriminelle underverden. I to unikke dokumentarer om bandemedlemmerne Lille A og Brian Sandberg giver TV 2 et historisk indblik i miljøet og nogle af de konflikter, der har præget bandekrigen.

De to dokumentarer vises onsdag 10. april og torsdag 11. april og lægger op til en debat om den aktuelle bandekrig. Peter Grønborg er vært, og debatten, der livetekstes, sendes fra København umiddelbart efter dokumentaren torsdag 11. april.  Her mødes justitsminister Morten Bødskov (S), politi, socialarbejdere, tidligere og nuværende bandemedlemmer og forældre for at diskutere, hvad vi gør ved banderne, lovløsheden og konflikterne, der har spredt sig til flere byer uden for København, bl.a. Køge, Odense og Aalborg.

Det er første gang, Abde Benarabe, også kaldet Lille A, står frem på tv og fortæller sin historie. Han har ifølge politiet i mange år været en af lederne af indvandrerbanden på Blågårds Plads på Nørrebro i København. I det andet program fortæller den tidligere HA-rocker Brian Sandberg og Lille A om deres helt usædvanlige venskab, der opstod på tværs af banderne, og som var stærkt medvirkende til en optrapning i den københavnske bandekrig.

De to dokumentarprogrammer er tilrettelagt af Thomas Heurlin fra Koncern TV & Filmproduktion.

Onsdag 10. april kl. 20:00 Bandekrigerne (1:2) – en insider åbner op
Torsdag 11. april kl. 20:00 Bandekrigerne (2:2) – et farligt venskab
Torsdag 11. april kl. 20:50 Bandekrig i Danmark – direkte debat

Se trailer for programmerne her.