Astrid Krag stiller op til dans

Tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S) springer ud på dybt vand: ”For der er ikke meget rumba eller cha-cha-cha over Christiansborg”.

Tidligere sundhedsminister Astrid Krag (S).

Hun har danset folkedans i folkeskolen, lancier på gymnasiet i Tørring, brudevals, og så har hun været til bal hos dronningen. Men fra fredag 12. september er folketingsmedlem Astrid Krag (S) klar til at danse foran mere end én million seerne, når hun skal være med i ’Vild med dans’ på TV 2.

- Hånden på hjertet: Jeg frygter, at jeg er elendig til det, og at der er lidt for langt fra skrivebordet på Christiansborg til dansegulvet i ’Vild med dans’. Men jeg vil knokle, og jeg er spændt på, om det bliver så elegant, som jeg har set det i fjernsynet de andre år, siger Astrid Krag, der ikke skulle betænke sig længe, før hun takkede ja til at medvirke.

-’Vild med dans’ er et kæmpe show. Det bliver vanvittigt spændende og grænseoverskridende, men nu hvor jeg ikke er minister, kan jeg få det til at passe med kalenderen, siger Astrid Krag, som bliver den første kvindelige MF’er i ’Vild med dans’.

Vil gerne sætte politisk danserekord
Astrid Krag er ikke den første politiker, der danser på Danmarks mest populære dansegulv. Tidligere har Pia Allerslev, Kristian Jensen og Klaus Bondam stillet op. Forgængerne endte på en ottendeplads, mens Bondam kom på en tredjeplads i premieresæsonen, som havde syv deltagere.

- Det ville da være skægt, hvis jeg tog rekorden. Men helt ærligt, min danse-selvtillid ligger foreløbig på et meget lille sted, så jeg tør ikke lægge den slags planer endnu, siger Astrid Krag.

Folketingspolitikeren tror, det bliver hårdt for konditionen at være med, og hun er også klar over, at det koster sved og vabler at træne sig op.

- Jeg er meget disciplineret i mit arbejde, og det håber jeg, at jeg kan overføre til dansetræningen, siger Astrid Krag.

----------------------

Læs også:

Tre kvindelige skuespillere klar til 'Vild med dans'.

Fra sportshallen til dansegulvet - to mere er klar til 'Vild med dans'.

Rapperen U$O afsløret på Facebook og Instagram som nydanser.