'And the Oscar goes to…'

Louise Wolff er dansk Oscar-vært, når TV 2 fra studiet i København varmer op til Oscar-uddelingen natten mellem 28. og 29. februar. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Louise Wolff er klar til Oscar-natten, når TV 2 søndag 28. februar fra kl. 23.15 åbner for årets største filmfejring.

Så er det tid til filmstjerner, guldstatuetter og masser af glamour. Søndag 28. februar går det løs i Dolby Theatre i Hollywood. Her er de største stjerner samlet til Oscar-uddelingen 2016, der også i år bliver vist direkte på TV 2. 

I år er det komikeren Chris Rock, der er vært på scenen i Hollywood, og det er anden gang i hans karriere, at han får det prestigefyldte job med at styre det store show. Han var også vært i 2005.

Værten i Danmark under den store og festlige begivenhed bliver Louise Wolff, og med i studiet har hun modeeksperterne Jesper Høvring og Uffe Buchard samt filmeksperterne Nikolaj Tarp, Ann Lind Andersen og skuespiller Ellen Hillingsøe.

Der er også besøg i studiet i København af nogle af folkene bag den danske film 'Krigen', der er Oscar-nomineret i kategorien 'bedste udenlandske film'. TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz følger begivenhederne fra Los Angeles og er med på link undervejs.

På TV 2 PLAY kan man i syv dage efter Oscar-uddelingen se TV 2s samlede Oscar-dækning søndag aften og nat.

Læs også: Fire Oscar-film fredag, lørdag og søndag på TV 2.

Glæder sig til at nørde igennem
Den meget filminteresserede Louise Wolff ser frem til Oscar-opgaven med glæde. Hun plejer at følge med hjemme foran skærmen, men nu skal hun være med i studiet. Det er stort for hende.

- Jeg har selv siddet som seer og set Oscar-uddelingen de andre år, og jeg glæder mig virkelig til at være med i studiet i år og nørde igennem med det der hold af dygtige mennesker. Være en del af det, når Jesper Høvring og Uffe Buchard folder sig ud og fortæller om alle kjolerne, og når Nikolaj Tarp, Ann Lind Andersen og Ellen Hillingsøe fortæller om, hvad det f.eks. krævede af skuespillerne at spille den der rolle. Jeg kan rigtigt godt lide at få lov til at dykke så meget ned i det. Og så tænker jeg, at vi sikkert bliver både trætte og fjollede og får det festligt, jo flere timer der går, siger Louise Wolff.

Chris Rock er årets Oscar-vært i Hollywood. (Foto: ©A.M.P.A.S.® / TV 2)

I want to kiss you all
Louise Wolff sætter stor pris på stjernerne, glamouren og hyldesten af de dygtige filmfolk, men det er noget andet, som hun især synes er stort ved den store filmfest.

- Det, jeg selv vil sidde og vente mest på, er, når folk kommer op og takker for priserne. Jeg synes, det er ret interessant, at når vinderne har hele verdens opmærksomhed, er der nogle gange én, der er modig nok og bruger lejligheden til at få sendt et budskab ud over rampen, der handler om mere end tak til filmens producent eller lignende. Hvis der kommer sådan en tale i løbet af aftenen, så spidser jeg for alvor ører. Det, synes jeg, er rigtig fedt, siger Louise Wolff.

Når det sker, er der ofte tale om et såkaldt 'Oscar-moment'. Det er ekstraordinære situationer, ofte taler, som rører publikum og bliver historiske. Dem har der været mange af i Oscar-uddelingens historie, og alle filmfreaks har deres yndlings-'moment'. Louise Wolff husker særligt to Oscar-øjeblikke:

- Det første er meget apropos det der med, når nogen tør bruge deres taletid til at sige noget ekstra. Der kan jeg huske sidste år, hvor Patricia Arquette skulle modtage prisen for bedste kvindelige birolle for sin præstation i 'Boyhood'. Hun stillede sig op og holdt en skrap tale, hvor hun fik skældt Hollywood ud for, at vi stadig i 2015 ikke havde ligeløn mellem mænd og kvinder. Det, synes jeg sgu, var sejt, siger Louise Wolff og fortsætter:

- I den glade kategori kan jeg huske Roberto Benigni i slutningen af 1990'erne, hvor han vandt flere Oscar-priser for 'Livet er smukt'. Der blev han simpelthen bare så glad og hoppede rundt i en legendarisk sejrsrus, mens han råbte på sit fantastiske engelsk I want to kiss you all. Det var fantastisk.

To danske film nomineret
I år er to danske film nomineret til Oscar-uddelingen, nemlig Tobias Lindholms 'Krigen', der er nomineret i kategorien 'bedste udenlandske film', og Joshua Oppenheimers 'The Look of Silence', der er nomineret i kategorien 'bedste dokumentar'.

- Jeg tror, 'Krigen' får det svært over for den ungarske film 'The Son of Saul', men jeg vil ønske, at den vinder. Det kunne være så fedt. Jeg tror mere på dokumentarfilmen ' The Look of Silence'. Det kunne også være meget sejt, siger Louise Wolff.

Blandt de store amerikanske produktioner er Alejandro González Iñárritus 'The Revenant', med Leonardo DiCaprio i hovedrollen favorit til at løbe med mange priser, da den er nomineret i 12 kategorier. Men også film som 'Mad Max: 'Fury Road', 'Carol' og 'Spionernes bro' kan vinde mange priser.

- Jeg tror, at der skal gå meget galt, hvis ikke 'The Revenant' vinder for 'bedste film', fordi der har været så meget buzz omkring den. Personligt kunne jeg rigtig godt lide filmen 'The Big Short', der handler om finanskrisen, og som også er nomineret til bedste film. Det er en af de mest uhyggelige film, jeg nogensinde har set, og den handler bare om penge. Jeg synes, der var mere gods i den. Men jeg synes også 'The Revenant' var rigtig god, og den var sindssygt smuk, så jeg tror den vinder, siger Louise Wolff.

TV 2 varmer op med fire Oscar-film
I weekenden op til Oscar-uddelingen varmer TV 2 op til den store begivenhed med ikke færre end fire film, der har vundet Oscars eller været nomineret til den store pris: ’Dame, konge, es, spion’, ’Up in the Air’, ’Pi’s liv’ og ’12 Years a Slave’.

Den sidstnævnte, som vandt tre Oscars i 2013, bliver vist klokken 21.00 søndag 28. februar. Efter filmen begynder TV 2s Oscar-dækning, der kører hele natten frem til en opsamling på nattens spændende begivenheder i 'Go' morgen Danmark' mandag morgen. Oscar-uddelingen bliver naturligvis også løbende dækket på tv2.dk, i TV 2 Nyhederne og på TV 2 NEWS.