TV 2 Nyhederne varsler opsigelser i forbindelse med fremtidssikringen af nyhedsorganisationen

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: TV 2)

18. april 2023;
Af: TV 2 Kommunikation

I januar 2023 satte TV 2 gang i en åben transformation af nyhedsafdelingen, der skal fremtidssikre TV 2 Nyhedernes stærke position og følge med brugerne. Pejlemærkerne og styrkepositionerne er, at TV 2 News er det stærkeste nyhedsbrand, TV2.dk og TV 2 Play de vigtigste platforme. Nyhederne skal også i fremtiden have et stærkt journalistisk udgangspunkt i både Odense og København.

Der er allerede truffet en række beslutninger om TV 2 Nyhedernes fremtid. Blandt andet, at News og TV2.dk skal have en stærk forankring i Odense, at der kommer en ny 21.30-udsendelse og ny sen aftenflade på NEWS.

TV 2 skal investere i nyhedsplatforme og teknologi for at bevare gennemslagskraften og relevansen hos danskerne. Det betyder, at der oprettes 15 nye stillinger på TV2.dk, hvor TV 2 Nyhederne styrker livedækningen gennem ny liveblog og flere levende billeder. Desuden oprettes der tre rullende redaktioner, der kommer til at dække til alle platforme hver dag fra hele landet. Men der er også en række fravalg.

Blandt andet vil TV 2 Nyhederne fremover bruge færre midler på enkeltstående events, og man følger brugerne og gør Vejret mere digitalt. Det betyder, at TV 2 vil lave færre traditionelle tv-vejrudsigter, og i stedet dække vejret på app, TV2.dk og News. Aktualitetsprogrammet ’Kernen’ ændres desuden, så det ikke længere udkommer ugentligt. I stedet skal formatet omskabes i samarbejde med dokumentar- og aktualitetsgruppen og gravergruppen.

TV 2 er altså nået til det sted i transformationsprocessen, hvor der er truffet valg om organiseringen. Det får konsekvenser for antallet af medarbejdere i den nye nyhedsorganisation. Samtidig har Nyhederne allerede nu indarbejdet et strammere budget for 2024, så i alt har TV 2 i dag varslet opsigelser af 25 faste medarbejdere og 25 løst ansatte.

Medarbejderne i TV 2s nyhedsorganisation har deltaget i et fællesmøde om ændringerne kl. 10.00 i dag.

Ulla Pors, nyhedsdirektør i TV 2, siger:

- Vi er i dag Danmarks stærkeste nyhedsformidler, TV 2 har de mest sete nyhedsudsendelser, News er landets tredjestørste tv-kanal, og vi har Danmarks største nyhedssite. Vi er altså en slagkraftig organisation, og vi skal holde fast i vores position. Danskerne ændrer vaner og går væk fra de lineære kanaler og over på TV2.dk, sociale medier og streaming. Vi kan se, at den udvikling er så dramatisk, at vores gennemslagskraft og relevans er på spil, hvis vi ikke rykker med brugerne nu. Det er baggrunden for, at vi med en ny strategi og organisering skal fremtidssikre Nyhederne.

- Den nye strategi og 2024-budgettet betyder, at vi desværre kommer til at opsige både fastansatte og løst tilknyttede medarbejdere. Det er trist, men nødvendigt for, at vi møder brugernes behov og bevarer vores position som Danmarks stærkeste nyhedsformidler. TV 2 står – ligesom resten af mediebranchen – i en helt ny økonomisk situation. Krig, inflation og usikkerhed rammer også os. Derfor har vi i Nyhederne allerede nu fået vores budget for 2024. Det er 4 procent lavere end i år – på niveau med 2021 - og det har vi indregnet i de forandringer, vi laver.

- Jeg har i dag givet Nyhedernes medarbejdere en hård besked, og vi går nu ind i en svær periode, hvor vi skal sige farvel til gode kolleger. Vi vil gøre alt for at få os igennem det på bedst mulige måde.

 

Går i dialog med tillidsfolkene

Nyhedsledelsen på TV 2 går efter dagens udmelding i dialog med tillidsrepræsentanterne om vilkår for de frivillige fratrædelser.

25. maj bliver det endelige antal opsigelser meldt ud, og den nye strategi og organisering af nyhedsorganisationen træder i kraft efter sommer.

Billede {0} af {1}