TV 2 Nyhederne opruster med tre nye værter

Miriam Zesler har siden 2014 været vært på adskillige programmer som ’Presselogen’, ’Verden ifølge NEWS’ og morgenfladen på NEWS. (Fotos: TV 2)

Miriam Zesler har siden 2014 været vært på adskillige programmer som ’Presselogen’, ’Verden ifølge NEWS’ og morgenfladen på NEWS. (Fotos: TV 2)

01. september 2022;
Af: Mathias Traczyk

Miriam Zesler bliver ny fast vært på de store nyhedsudsendelserne på TV 2, og Johan Engbo og Gertrud Højlund bliver nye fællesværter på TV 2 NEWS og Nyhederne. De tre træder ind rollen med stor værtserfaring fra TV 2 NEWS og ser frem til den nye opgave.

TV 2 Nyhederne opruster på værtsfronten og henter tre nye værter til de store nyhedsudsendelserne klokken 18, 19 og 21.30. Det drejer sig om Miriam Zesler, der fremover bliver en fast del af korpset af hovedværter, samt Gertrud Højlund og Johan Engbo, der det næste år vil dele deres tid ligeligt mellem TV 2 NEWS og TV 2 Nyhederne.

Miriam Zesler har tidligere arbejdet på Politiken og Ekstra Bladet og kommer til TV 2 Nyhederne fra en stilling på TV 2 NEWS. Her har hun siden 2014 været vært på adskillige programmer som ’Presselogen’, ’Verden ifølge NEWS’ og morgenfladen.

 - Det bliver ikke meget større som studievært end at få lov til at stå i front for Danmarks største og bedste tv-nyhedsudsendelser. Jeg har mange sjove og udfordrende kilometer i benene fra otte år på TV 2 NEWS, og jeg glæder mig til at sætte mit personlige præg på den journalistiske vinkling, sproget og de kritiske spørgsmål, siger Miriam Zesler, der ud over sit nye job en gang om måneden vil være at finde som vært på Verden ifølge NEWS.

- Miriam Zesler er en utrolig helstøbt vært. Hun er teknisk dygtig på skærmen, journalistisk skarp og godt selskab. Jeg er helt overbevist om, at hun hen over de kommende år vil blive en kæmpe gevinst for vores redaktionelle miljø, men først og fremmest for seerne, siger chefredaktør på TV 2 Nyhederne, Thomas Funding.

Johan Engbo og Gertrud Højlund bliver nye fællesværter på TV 2 NEWS og Nyhederne.

Johan Engbo og Gertrud Højlund bliver nye fællesværter på TV 2 NEWS og Nyhederne.

Værtserfaringen fra TV 2 NEWS er noget alle de tre nye værter har til fælles. Johan Engbo har været vært på TV 2 NEWS siden 2019. Inden da var han i en årrække på DR som både journalist, redaktør, chef for TV Avisen og udlandschef.

- TV 2 har en fantastisk vigtig rolle i at lave nyhedsformidling til alle danskere, og TV2 NEWS og Nyhederne supplerer hinanden. Jeg synes, det er meget privilegeret at få mulighed for at arbejde på begge platforme. Dække nyhederne, mens de sker på TV 2 NEWS, og samle danskerne om de store dagsordener i de store aftenudsendelser, siger Johan Engbo.

Den sidste af de nye værter er Gertrud Højlund. Hun har tidligere arbejdet på P1 og Radio24syv – og altså senest TV 2 NEWS, hvor hun blandt andet har stået i spidsen for relanceringen af ’Højlunds Forsamlingshus’, som hendes far, Niels Højlund, var vært på i TV 2s fem første leveår.

- De seneste seks år har jeg haft fornøjelsen af at sige godmorgen til TV 2s seere og give dem et nyhedsoverblik at begynde dagen med. Nu håber jeg, de tager godt imod, at jeg også kommer og siger godaften. Personligt ser jeg frem til at formidle den tid, vi lever i, på en vedkommende, reflekteret og engageret måde til en endnu bredere målgruppe, siger Gertrud Højlund.

- Johan Engbo og Gertrud Højlund er på hver deres måde meget spændende værter. Johan kommer med en meget tung ballast som redaktionel leder og deraf tårnhøj troværdighed, og Gertrud er en sjælden kombination af et knivskarpt intellekt og evnen til at formidle i øjenhøjde med danskerne. Jeg glæder mig meget til at se dem udvikle sig yderligere i studiet i Odense, siger chefredaktør Thomas Funding.

De tre værtsprofiler får debut i nyhedsudsendelserne på TV 2 i løbet af efteråret.

 

Billede {0} af {1}