Poul Erik Skammelsen skifter fra nyhedsstudiet i Odense til TV 2s korrespondentkontor i Warszawa - foreløbig frem til nytår. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

Poul Erik Skammelsen skifter fra nyhedsstudiet i Odense til TV 2s korrespondentkontor i Warszawa - foreløbig frem til nytår. (Foto: Peter Leth-Larsen / TV 2)

TV 2 opretter korrespondentkontor i Warszawa

Polen er – i endnu større grad end før – i centrum for udviklingen i forholdet mellem de europæiske lande på begge sider af det tidligere jerntæppe.

Krigen i Ukraine og de voldsomme spændinger i Europa skal have tæt dækning hos TV 2 Nyhederne, TV 2 NEWS og på TV2.DK. Det får nu TV 2 til at etablere et nyt korrespondentkontor i Warszawa – hovedstaden i Polen, som siden krigens start for præcis en måned siden har taget imod langt de fleste flygtninge fra Ukraine.

TV 2s korrespondent i Warszawa bliver nyhedsvært Poul Erik Skammelsen, der tidligere har været TV 2-korrespondent i Washington, Prag og Moskva. Herudover har han talrige gange været udsendt til store internationale begivenheder og har senest været fremskudt nyhedsvært på en af de grænseovergange mellem Polen og Ukraine, som tusindvis af flygtninge i øjeblikket passerer.

Den største nyhedshistorie siden Berlinmurens fald
Poul Erik Skammelsen ser frem til at vende tilbage til korrespondentgerningen i en periode, hvor der skrives verdenshistorie.

- Jeg vender tilbage til det område af Europa, hvor jeg begyndte som ung korrespondent. Jeg dækkede Berlinmurens fald og dens følger. Dengang var det en tid præget af befrielse og glæde – nu er det modsat. Det er vel den største historie i Europa siden Murens fald – vi taler pludselig igen om atomtruslen. Vi ser i Vesten på, hvad der sker i Ukraine uden at kunne gribe ind, fordi Rusland er en atommagt. Og Polen er en frontlinjestat i den nye tid, vi er gået ind i, siger Poul Erik Skammelsen, der allerede nu er i Warszawa, som får besøg af USA’s præsident, Joe Biden, i de kommende dage.

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Styrket dækning af Østeuropa
TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors, siger, at etableringen af et korrespondentkontor i Warszawa er TV 2s næste skridt i dækningen af en krig og af en international konflikt, som vil være langvarig.

- 24. februar 2022 ændrede vores verden sig, og vi har dækket krigen intenst på alle platforme siden da. Vi ser nu ind i en periode med længerevarende konfrontation og konflikt i Europa, og i den situation styrker vi dækningen af Østeuropa med et kontor i Polen med Poul Erik Skammelsen, en af landets mest erfarne og vidende udenrigskorrespondenter, siger Ulla Pors.

Nyhedsdirektøren understreger, at TV 2 også fremover vil være mest muligt til stede i Ukraine.

Polen står med en ny sikkerhedspolitisk virkelighed
TV 2s udlandschef, Jakob Vissing, fortæller, at valget af Warszawa som hjemsted for et nyt TV 2-korrespondentkontor var oplagt.

- Alle landene, der grænser op til Rusland, står nu med en ny sikkerhedspolitisk virkelighed. Ikke mindst Polen, der mærker de direkte konsekvenser af flygtningestrømmen fra Ukraine, og som står centralt blandt de europæiske lande i det nye trusselsbillede, siger Jakob Vissing.

TV 2 ønsker, at det nye korrespondentkontor og Poul Erik Skammelsen vil være i gang i Warszawa så snart som muligt.

 

 

Billede {0} af {1}