Kommunalvalg: Endnu mere TV 2-dækning og endnu tættere samarbejde med TV 2 Regionerne

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Mange måneders forberedelser hos både TV 2 og TV 2 Regionerne kulminerer i disse med uger med en valgdækning, der både kommer rundt til alle de lokale dramaer og går tæt på de landspolitiske tendenser. En af nyskabelserne i valgdækningen er ’SuperSøndag’, hvor TV 2s og NEWS’ sendeflade søndag 14. november handler om kommunal- og regionsvalg.

Valgdækningen op til kommunal- og regionsvalget tirsdag 16. november er i fuld gang hos TV 2 Regionerne og på TV 2s kanaler og platforme, og danskerne følger den daglige dækning i stort tal. To dage før valget intensiverer TV 2 sin valgdækning med en nyskabelse, ’SuperSøndag’, med politisk debat og kommunalvalgdækning fra morgen til aften på både TV 2 og TV 2 NEWS.

- Vi elsker valg, og vi elsker samarbejdet og vores rollefordeling med TV 2 Regionerne, som gør det muligt for vores seere at komme rundt til alle de lokale dramaer og samtidig gå tæt på de landspolitiske tendenser på TV 2s kanaler og platforme. Kommunal- og regionsvalget tegner enormt spændende, og vi kommer til at gøre endnu mere ud af dette valg, end vi tidligere har gjort, siger TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors.

Valgdækningen er også helt afgørende på TV 2s digitale platforme. TV2.DK nyhedsdækker tæt og har herudover etableret en ny og endnu mere lokal kandidattest i samarbejde med TV 2 Regionerne og næsten alle de regionale dagblade i Danmark. Allerede efter 12 dage runder kandidattesten en million gennemførte test. Læs mere her.

Streamingtjenesten TV 2 PLAY gør også kommunalvalgdækningen ekstra tilgængelig. PLAY samler valgprogrammer og debatter på et særligt site, hvor også TV 2 Regionernes valgprogrammer hen over de kommende dage får endnu større synlighed.

Man kan få syv dages gratis adgang til TV 2 PLAY i kommunalvalgperioden ved at tilmelde sig her.

Både på TV 2s og TV 2 NEWS' 'SuperSøndag' og på valgaftenen er værterne Troels Mylenberg (tv.)og Cecilie Beck samt politisk redaktør Hans Redder på plads i TV 2s valgstudie, der bliver hævet over den ikoniske Midtergang på Kvægtorvet i Odense. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Både på TV 2s og TV 2 NEWS' 'SuperSøndag' og på valgaftenen er værterne Troels Mylenberg (tv.)og Cecilie Beck samt politisk redaktør Hans Redder på plads i TV 2s valgstudie, der bliver hævet over den ikoniske Midtergang på Kvægtorvet i Odense. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

’SuperSøndag’ skal skabe begejstring og engagement
’SuperSøndag – Danmark går til valg’ er et nyt og helt særligt initiativ i en kommunal valgdækning. Efter model fra det succesrige Valgfolkemøde, som TV 2 og TV 2 Regionerne gennemførte op til folketingsvalget i 2019, dedikerer TV 2 og TV 2 NEWS søndag 14. november sendefladen på begge kanaler til at sætte fokus på valgkamp i hele landet. Målet er at give seere og brugere indsigt i alle de afgørende valg og selvfølgelig skabe lyst til selv at deltage i valget.

På denne dag åbner TV 2 sit valgstudie i Odense allerede to dage inden valget. Her byder værterne Cecilie Beck og Troels Mylenberg samt politisk redaktør Hans Redder velkommen fra et nyskabende studie, der er hævet over den ikoniske midtergang på TV 2s hovedkontor på Kvægtorvet.

TV 2 og NEWS har reportere flere steder i landet, og ’SuperSøndag’ fortæller hen over eftermiddagen om nogle af valgkampens vigtigste og mest spændende historier sammen med valgets hovedpersoner.

’SuperSøndag’ byder også på en særudgave af det politiske magasin ’Besserwisserne’ med Hans Engell, Søs Marie Serup, Noa Redington og Joachim B. Olsen i panelet. Magasinet sendes foran et livepublikum på Frederiksberg, som er en af de kommuner, alle medier stiller skarpt på ved valget. Her afgøres det nemlig, om Konservative kan bevare den borgmesterpost, partiet har haft i over 100 år på Frederiksberg.

TV 2 NEWS-vært Gertrud Højlund fotograferet foran Engelsholm Højskole mellem Vejle og Billund, hvorfra TV 2 og TV 2 NEWS sender ’Højlunds Forsamlingshus’ søndag 14. november. (Foto: Casper Steinmetz / TV 2)

TV 2 NEWS-vært Gertrud Højlund fotograferet foran Engelsholm Højskole mellem Vejle og Billund, hvorfra TV 2 og TV 2 NEWS sender ’Højlunds Forsamlingshus’ søndag 14. november. (Foto: Casper Steinmetz / TV 2)

Debat i ’Højlunds Forsamlingshus’ – og muntert møde i Kommunekomitéen
Samtalen er kernen i demokratiet, og TV 2s valgdækning denne ’SuperSøndag’ foregår også i ’Højlunds Forsamlingshus’, hvor vælgere og politikere mødes for blandt andet at diskutere klima, skoler og ældreliv. NEWS-vært Gertrud Højlund er vært for debatten og går i sin fars, Niels Højlunds, fodspor med det legendariske TV 2-program, der sendes direkte fra Engelsholm Højskole mellem Vejle og Billund.

Læs mere om ’Højlunds Forsamlingshus’ her – hvor du også kan se, hvordan du bliver publikum og deltager i debatten.

’SuperSøndag’ på TV 2 indeholder også et anderledes og humoristisk blik på valget, som man kan opleve klokken 18.15 i programmet ’Kommunekomitéen – med Frank Hvam, Niels Hausgaard og Michael Schøt’. Vært Steen Langeberg har indkaldt de tre medlemmer af Kommunekomitéen, som foran et veloplagt publikum på Frederiksberg dykker ned i valgets største historier, dramaer og personligheder.

Søndag 14. november udvides 19 Nyhederne til 50 minutter og har fuldt fokus på kommunalvalget, og også TV 2 Regionernes aftenudsendelse udvides denne dag. Senere på aftenen fortsætter NEWS med en særudgave af ’Tirsdagsanalysen’ med Peter Mogensen og Michael Kristiansen, der fuldender en helt speciel ’SuperSøndag’ på dansk tv.

'Kampen om kæderne' er et af TV 2 NEWS' nye kommunalvalgsprogrammer, hvor de faste deltagere er (fra venstre) Ulrik Kjær, Søs Marie Serup, vært Søren Lippert og Jesper Claus Larsen. (Foto: TV 2)V 2)

'Kampen om kæderne' er et af TV 2 NEWS' nye kommunalvalgsprogrammer, hvor de faste deltagere er (fra venstre) Ulrik Kjær, Søs Marie Serup, vært Søren Lippert og Jesper Claus Larsen. (Foto: TV 2)V 2)

Udvidet samarbejde, udvidet dækning og nye magasinprogrammer
I disse uger har TV 2 Nyhederne udvidet det faste samarbejde med TV 2 Regionerne ved at etablere fælles redaktioner flere steder i landet. De såkaldte ’rullende redaktioner’, som med succes blev etableret ved det seneste folketingsvalg, er også på landevejene op til kommunalvalget og bringer reportager fra store dele af landet.

Alle dage har TV 2s nyhedsudsendelser om aftenen større historier om kommunalvalget, og i ugen op til valget sendes 21.30 Nyhederne fra forskellige steder i landet med Poul Erik Skammelsen som fremskudt vært.

TV 2 Regionerne har også udvidet sendetid i ugerne op til valget, og samtidig sender Regionerne valg-tv på deres egne kanaler og dækker tæt på web og streaming.

- Med alle vores tiltag, formater, kandidattest, artikler og debatter har vi det mål at engagere seere og brugere i kommunal- og regionsvalget. Alle skal kunne være med i samtalen om vores demokrati, og det bliver altså ikke mere nært for os alle sammen end netop valg til kommuner og regioner, siger Ulla Pors.

TV 2 NEWS dækker valg både i de løbende nyhedsudsendelser, i de faste magasinprogrammer og i helt nye debat- og magasinprogrammer flere gange hver dag. Et af de nye programmer er ’Kampen om kæderne’, hvor vært Søren Lippert alle hverdage klokken 22.30 nørder kommunalpolitik med kommentatorerne og analytikerne Søs Marie Serup og Jesper Claus Larsen samt kommunalvalgsekspert, professor Ulrik Kjær, Syddansk Universitet.

Læs mere om valgdækningen på TV 2 NEWS her.

Reporter Amalie Rud Seerup er flyttet til Ishøj for at blive klogere på, hvorfor hendes jævnaldrende i kommunen i så lav grad stemmer til kommunalvalget. (Foto: TV 2)

Reporter Amalie Rud Seerup er flyttet til Ishøj for at blive klogere på, hvorfor hendes jævnaldrende i kommunen i så lav grad stemmer til kommunalvalget. (Foto: TV 2)

ECHO flytter til Ishøj – kommunen med lavest stemmeprocent blandt unge
Også TV 2 Nyhedernes journalistiske tiltag målrettet unge, TV 2 ECHO, har meldt sig ind i valgkampen og dækker valget på en ny og anderledes måde. Det er nemlig en udfordring at få den unge del af befolkningen til at stemme: Kun 55 procent af de 22-29-årige stemte ved kommunalvalget i 2017. Og dén kommune, hvor allerfærrest stemte, var Ishøj med en stemmeprocent på kun 37 procent blandt de unge vælgere.

- For at forstå hvorfor så få unge stemmer og for at prøve at finde ud af, hvad man kan gøre, er ECHO flyttet ind i en lejlighed i Ishøj. Vores reporter Amalie Rud Seerup har nu boet i lejligheden i flere uger, og her har hun besøg af politikere og af unge, der ikke stemmer. Hun tager på den lokale bodega, til vælgermøder og besøger den lokale frisør, og forhåbentlig bliver hun og seerne bedre til at forstå, hvorfor hendes jævnaldrende i så lav grad stemmer til kommunalvalget, siger redaktionschef Christian Lade Broch-Lips, TV 2 ECHO.

------------

I næste uge fortæller nyhedsbrevet Om TV 2 mere om valgdækningen og valgaftenen på de otte TV 2 Regioner, om valgaftenen på TV 2 NEWS og TV 2 ECHO samt om dækningen dagen efter valget på TV 2 Regionerne og TV 2s kanaler og platforme.

 

Seneste nyt

28. november 2021

Nyt indsamlingsprogram hjælper 6.357 udsatte børn med ind i fællesskabet

Link til Nyt indsamlingsprogram hjælper 6.357 udsatte børn med ind i fællesskabet
24. november 2021

Nyt – og anderledes – indsamlingsprogram vil hjælpe udsatte børn med ind i fællesskabet

Link til Nyt – og anderledes – indsamlingsprogram vil hjælpe udsatte børn med ind i fællesskabet
24. november 2021

'Kometernes jul' - meget mere end en julekalender

Link til 'Kometernes jul' - meget mere end en julekalender

Billede {0} af {1}