Fuldt blus på valgdækningen på TV 2 NEWS

NEWS-dækningen af kommunal- og regionsvalget går fra denne uge op i gear – i omfang og prioritering.

Om bare tre uger skal borgerne her i landet sammensætte 98 nye byråd og fem nye regionsråd ved valget tirsdag 16. november. Et valg, hvor meget er på spil både lokalt, regionalt og såmænd også nationalt for såvel befolkning som for de politiske partier. Og derfor kommer det også til at fylde rigtigt meget på TV 2 NEWS de kommende dage og uger.

- At dække valg er den måske ædleste grundsten i vores public service-virke på TV 2, og når det handler om NEWS, ja, så elsker vi opgaven med at klæde flest muligt bedst muligt på til at forstå og navigere i valgkampen og i de politiske meldinger, siger chefredaktør Ask Rostrup, TV 2 NEWS.

Opspillet frem mod valgdagen har allerede været i gang længe på TV2 NEWS, men fra denne uge går kanalen mere systematisk til værks med striber af debatter og journalistiske fokusområder. Og forleden gik TV 2s store og endnu mere lokale kandidattest i luften på TV2.DK i samarbejde med TV 2 Regionerne og stort set alle regionale dagblade herhjemme.

Chefredaktør Ask Rostrup, TV 2 NEWS. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Perspektiv, inspiration, analyse og overblik
Ambitionen for TV 2 NEWS er at få såvel kandidater og vælgere i tale og at komme tæt på de helt konkrete udfordringer og diskussioner i de enkelte kommuner og regioner. Med andre ord: At give perspektiv, inspirere, formidle analyse og skabe nationalt overblik.

- Valget handler om både det helt nære og om de store lokale og regionale persondramaer – altså om vores allesammens hverdag og om kampen om borgmester- og formandsposterne. Samtidig er det en syretest på partiernes generelle stilling i folkehavet, og det bliver vores fornemmeste opgave at skabe klarhed gennem nysgerrig udfordring af både kandidater og vælgere, siger Ask Rostrup og fortsætter:

- Vi har en ambition om, at NEWS’ dækning bliver båret af relevante historier fra hele Danmark. Vi vil have masser af borgere og kandidater i spil, og derfor har vi også ekstra livehold i hele landet.

Se kampagnefilmen for TV 2s kommunalvalgdækning her.

Kommunalvalget får plads i en række af TV 2 NEWS' faste magasinprogrammer, blandt andet 'Tirsdagsanalysen' med Peter Mogensen (tv.) og Michael Kristiansen. (Arkivfoto: Per Arnesen / TV 2)

Faste magasiner – og nye debat- og magasinprogrammer
Kommunal- og regionsvalget vil være en del af TV 2 NEWS’ faste magasiner i de kommende uger. Det gælder ikke mindst for ’NEWS & Co.’, ’Tirsdagsanalysen’, ’Besserwisserne’ og ’Presselogen’ – og derudover vil nyhedsfladen morgen, middag og aften flyde over med dækning af valget fra de helt konkrete og nære historier til de overordnede linjer, perspektiv og analyse.

Fra mandag 1. november sender TV 2 NEWS desuden det særlige valgmagasin ’Kampen om kæderne’ alle aftener klokken 22.30. Her bliver der lukket op for politisk nørderi i selskab med kommentatorerne og rådgiverne Søs Marie Serup og Jesper Claus Larsen og kommunalvalgsekspert, professor Ulrik Kjær, Syddansk Universitet.

- ’Kampen om kæderne’ vil bringe perspektiv ind i de lokale historier og give seeren et indblik i, hvorfor valget er så spændende og har så stor betydning i vores hverdag. Vi følger dagens store dagsordener og trækker de landspolitiske streger, og vi vil nørde i de mange fascinerende aspekter af valget – personopgørene, vælgerdemografien, landspolitiske bevægelser, borgmestereffekter, vælgervandringer og meget, meget mere, siger Ask Rostrup.

Alle TV 2 NEWS’ debat- og magasinprogrammer kan ses på TV 2 PLAY, når det passer dig.

Man kan få syv dages gratis adgang til TV 2 PLAY i kommunalvalgperioden ved at tilmelde sig her

Læs også: Gyservalg, store opgør og uforudsigelige alliancer – hold øje med disse kommuner

---------

Nyhedsbrevet Om TV 2 vil senere fortælle mere om kommunalvalgdækningen på TV 2, TV 2 Regionerne, TV2.DK og TV 2 ECHO.

Seneste nyt

Foto 1
26. juli 2022

Historisk stort Tour de France på TV 2

Historisk stort Tour de France på TV 2
518P Ikon PLAY
22. juli 2022

Danmarks største digitale krænkelsessag bliver foldet ud i den nye dokumentarserie '518 piger'

Danmarks største digitale krænkelsessag bliver foldet ud i den nye dokumentarserie '518 piger'
Det Sidste Ord Povl Dissing (2)
21. juli 2022

Povl Dissing i 'Det sidste ord'

Povl Dissing i 'Det sidste ord'

Billede {0} af {1}