TV 2 viser 'Plejehjemmene bag facaden'

I 'Plejehjemmene bag facaden'  undersøger TV 2 Dokumentar ved hjælp af skjult kamera, hvordan to af samfundets svageste borgere bliver behandlet, når man kigger bag facaden på to plejehjem. (Foto: TV 2)

I 'Plejehjemmene bag facaden' undersøger TV 2 Dokumentar ved hjælp af skjult kamera, hvordan to af samfundets svageste borgere bliver behandlet, når man kigger bag facaden på to plejehjem. (Foto: TV 2)

Efter et længere juridisk og politisk forløb kan TV 2 nu vise den samlede version af dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden'. Dokumentaren, som viser omfattende plejesvigt på to danske plejehjem, sendes på TV 2 torsdag 30. juli, og kan allerede nu ses på TV 2 PLAY.

Torsdag 30. august viser TV 2 dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden', som med skjulte optagelser dokumenterer forholdene på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus samt på plejehjemmet Huset Nyvang i Randers. Udsendelsen vises efter, at Aarhus Kommune i sidste uge valgte at droppe det forbud, som siden marts har forhindret TV 2 i at sende dokumentaren.

Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV 2, glæder sig over, at TV 2 nu kan bringe den allerede stærkt debatterede dokumentar i fuld længde.

-Det har fra start været vores mål at vise dokumentaren i sin fulde version, så det er meget tilfredsstillende, at det endelig er muligt. Dokumentaren belyser et emne, som er vigtigt for os alle, særligt for de mange, som er i det offentliges varetægt, og som ikke selv er i stand til at sige til og fra. Derfor fortjener den også at blive set samlet og ikke i brudstykker, som det har været tilfældet med de lækkede optagelser, fortæller Mikkel Hertz og uddyber:

- Som altid med vores dokumentarer vil vi give danskerne et oplyst grundlag, hvorfra vi kan tage de vigtige samfundsdebatter med hinanden. Derfor er det helt essentielt, at vi kan give danskerne hele dokumentaren om plejeforholdene på Kongsgården og Huset Nyvang, som uden tvivl vil give anledning til yderligere debat om, hvordan vi som samfund behandler vores ældre, fortæller Mikkel Hertz.

TV 2s nyhedsdirektør Mikkel Hertz (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør Mikkel Hertz (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Omfattende plejesvigt

TV 2 havde planlagt udsendelse af dokumentaren i marts, men udsendelsen blev forhindret, da Aarhus Kommune begærede forbud ved Retten i Aarhus. Retten i Aarhus nedlagde 13. marts forbud mod tilgængeliggørelse af de skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården og Vestre Landsret stadfæstede i juni forbuddet. Torsdag 23. juli besluttede Aarhus Kommune at trække ønsket om et forbud tilbage, og i dag er forbuddet blevet ophævet af Byretten i Aarhus.

'Plejehjemmene bag facaden' rummer skjulte optagelser, som viser, hvordan to ældre demensramte borgere på hver deres plejehjem udsættes for omfattende plejesvigt, nedværdigende tale og sundhedsfarlig hygiejne på plejehjemmet. 

Debat på TV 2 og TV 2 NEWS

Umiddelbart efter dokumentaren sender TV 2 og TV 2 NEWS et debatprogram om ældreplejen i Danmark. I studiet hos Lasse Sjørslev vil blandt andre sundheds- og ældreminister Magnus Heuniche, den ansvarlige rådmand Jette Skive fra Aarhus Kommune, samt flere andre eksperter og FOA’s formand forsøge at nå frem til bud på, hvordan man undgår plejesvigt i ældreplejen.

Læs mere om dokumentaren her

Dokumentaren kan ses på TV 2 torsdag 28. juli eller allerede nu på TV 2 PLAY 

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}