Danmark planter (mindst) 1.000.001 træer

Efter eventen 'Danmark planter træer' er der mindst én million nye træer på vej til danske folkeskove. (Foto: Sebastian Zamorski / TV 2)

Efter eventen 'Danmark planter træer' er der mindst én million nye træer på vej til danske folkeskove. (Foto: Sebastian Zamorski / TV 2)

07. oktober 2019;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Danmarks Naturfredningsforening har fået en anonym donation på godt 1,7 mio. kr., og hermed er målet om at plante en million træer i Danmark nået. Indsamlingen fortsætter frem til nytår.

Det ambitiøse mål hos TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening om, at Danmark i forbindelse med kampagnen ’Danmark planter træer’ skal plante én million træer er nået.

Det er resultatet, efter at Danmarks Naturfredningsforening netop har modtaget en anonym donation på 1.715.360 kroner til ’Danmark planter træer’. Sammen med resultatet fra indsamlingsshowet lørdag 14. september, hvor det indsamlede beløb  kunne omregnes til 914.233 træer, er ’Danmark planter træer’-indsamlingen nu på i alt 1.000.001 træer.

- Donationen kommer fra en person, som vil hjælpe med at bringe indsamlingen over målet på én million plantede træer til gavn for klimaet. Den gavmilde donor har givet de resterende 85.767 + 1 træer, så vi sammen med resultatet 14. september i alt kan plante 1.000.001 nye træer. Gaven er en flot cadeau til ’Danmark planter træer’, og vi er både glade og stolte for opbakningen, siger præsident Maria Reumert Gjerding, Danmarks Naturfredningsforening.

Den gavmilde donor opfordrer alle til at støtte ’Danmark planter træer’ i det omfang, man kan. Indsamlingen til træplantning og etablering af folkeskove i Danmark fortsætter frem til nytår.

Læs mere her om, hvordan man kan støtte 'Danmark planter træer'.

I den kommende tid gennemføres forskellige arrangementer, hvor danskerne inviteres med til plantning af folkeskove i forbindelse med klimaindsamlingen 'Danmark planter træer'. (Arkivfoto: Folkeskoven.dk)

Målet er nået allerede i den første udgave
TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard, har været primus motor for TV 2s engagement i klimasagen og for igangsættelsen af ’Danmark planter træer’. Også programdirektøren er stolt over, at det ambitiøse mål på én million er nået.

- Mange er bekymrede og efterlyser en måde, hvorpå de selv kan gøre en forskel for klimaet. Med ’Danmark planter træer’ har TV 2 ønsket at være en del af løsningen ved at samle ind til plantning af træer i folkeskove i Danmark og til bevarelse af dansk skov og regnskov i udlandet. Det er en stor glæde, at vi har nået målet på én million træer allerede i den første udgave af klima-eventen, siger Lotte Lindegaard, som takker både Danmarks Naturfredningsforening, Growing Trees Network Foundation, TV 2 Regionerne, Tiki Media og STV for det gode samarbejde.

De mange tusinde træer, som i de kommende år skal være med til at opsamle luftens kuldioxid, bliver plantet i løbet af de næste uger og måneder.

Samarbejdspartneren Growing Trees Network Foundation er ved at fastlægge, på hvilke jordområder de første træer skal plantes i oktober og november. De steder, hvor det er muligt, vil ’Danmark planter træer’ invitere danskerne med til en festlig træplantnings-event.

I den kommende tid vil TV 2 Vejret og ’Go’ morgen Danmark’ følge op på  ’Danmark planter træer’. Der plantes træer i alle TV 2 Regionernes sendeområder, og også TV 2 Regionerne følger op på 'Danmark planter træer'.

Se her, hvor vi planter træer i Danmark.

--------------
  
Læs også:
Træplantning fik stort publikum i Danmark – og vakte betydelig interesse i udlandet

Billede {0} af {1}