Dokumentar: ’Niarns død’

For rapperen Niarn kunne det aldrig blive vildt nok. Fest, druk og stoffer fyldte en stor del af hans liv, indtil kroppen en dag sagde fra. (Fotos: Kristoffer Børsting / TV 2)

For rapperen Niarn kunne det aldrig blive vildt nok. Fest, druk og stoffer fyldte en stor del af hans liv, indtil kroppen en dag sagde fra. (Fotos: Kristoffer Børsting / TV 2)

TV 2 sender torsdag 23. august en unik dokumentar om rapperens vilde liv.

For rapperen Niarn kunne det aldrig blive vildt nok. Fest, druk og stoffer fyldte en stor del af hans liv, indtil kroppen en dag sagde fra. Som bare 33-årig havde et massivt alkoholforbrug igennem flere år sat sit præg. En flaske vodka om dagen havde sin pris.

TV 2 har fået adgang til rapperen Niels 'Niarn' Roos' private videoarkiv og kan med disse unikke optagelser dokumentere, hvordan han i løbet af 20 år går fra konfirmand i skjorte og habitjakke til som 33-årig at ligge på intensivafdelingen på Hvidovre Hospital smadret af druk. 

Igennem de private videoer optaget over to årtier oplever vi på tætteste hold, hvordan et almindeligt alkoholforbrug i ungdommen bliver til et altødelæggende misbrug, der koster ham kærligheden og Niarns liv.

Dokumentaren 'Niarns død' vises på TV 2 torsdag 23. august kl. 20.00. Dokumentaren er tilrettelagt af Ole Juncker og produceret af Plus Pictures med støtte fra Public Service Puljen ved DFI.

- Jeg var virkelig helt vild med at være fuld. For en halvusikker dreng med lavt selvværd er der ikke noget bedre end at få skudt lidt flydende mod ind i blodomløbet, siger Niarn om sit daværende liv.

Hård og blød
640.000 danskere har et skadeligt alkoholforbrug, og Niarn var én af dem. Hans image var at være den rapkæftede bad boy rapper, der altid var fuld og skæv på scenen, men bag det hårde ydre gemte der sig i på mange måder en blød og glad dreng, opvokset i en kernefamilie i en gulstensvilla i Aalborg forstaden Gug.

De to personer, den hårde Niarn og den bløde Niels, kom ofte i konflikt med hinanden.

- I starten var der Niels og Niarn, men jeg synes, som tiden gik, at de to personligheder smeltede mere og mere sammen, siger Christian Sundsdal, Niarns producer.

Hvorfor drikker Niarn?
Dokumentaren 'Niarns død' udruller livet, som kun han selv og dem tættest på ham oplevede det. Hvad fik ham til at drikke? Var det et lavt selvværd, der gjorde, han ikke rigtig troede på, at nogen kunne lide ham? Var det hans store nysgerrighed på alt det forbudte, eller var det en musikbranche konstant fyldt med fristende flasker?

'Niarns død' vises på TV 2 torsdag 23. august klokken 20.00. Dokumentaren er tilrettelagt af Ole Juncker og produceret af Plus Pictures med støtte fra Public Service Puljen.

Niarn vidste godt selv, at den var gal, men der var kun én ting, han frygtede mere end døden, og det var et liv helt uden alkohol, så han vidste også, at han aldrig selv ville gå frivilligt i afvænning. Han håbede, at han en dag ville falde om, når han var nede og handle i Netto, så nogen kunne få ham indlagt. Det ønske skulle snart være tæt på at gå i opfyldelse.

- Jeg var virkelig helt vild med at være fuld. For en halvusikker dreng med lavt selvværd er der ikke noget bedre end at få skudt lidt flydende mod ind i blodomløbet, siger han selv.

Kort om Niarn
Niels 'Niarn' Roos er født i 1978 og opvokset i Gug, en forstad til Aalborg. Han begyndte at rappe i 90'erne, og var backup-rapper for LOC med flere i starten af 00'erne. Niarn brød igennem i 2004 med pladen 'Årgang 79' bl.a. med hit som 'Dobbelt A' og 'Mit liv mine regler'.

Se trailer for dokumentaren 'Niarns død' herunder.

Læs også denne historie fra 2018 om 'Niarns død' 

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}