To kokke laver mad på TV 2

Kokkene Magnus Sonne (th.) og Gorm Wisweh tager rundt i sommer-Danmark på jagt efter de lækreste råvarer og laver mad til to kendte danskere, der bedømmer, hvilken ret der er bedst. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Kokkene Magnus Sonne (th.) og Gorm Wisweh tager rundt i sommer-Danmark på jagt efter de lækreste råvarer og laver mad til to kendte danskere, der bedømmer, hvilken ret der er bedst. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

04. juli 2018;
Af: TV 2 Kommunikation

De to kokke Magnus Sonne og Gorm Wisweh laver lækker mad til kendte gæster - på TV 2 og TV 2 PLAY fra tirsdag 17. juli.

Hvordan forvandler man gode, danske råvarer til enkle, lette retter? Retter, som alle kan lave i sit køkken? Det giver de to kokke Magnus Sonne og Gorm Wisweh deres bud på i den nye programserie 'To kokke', som du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY fra 17. juli.

I fire programmer får de to kokke besøg af kendte gæster, der skal afgøre, hvem af kokkene der har lavet det bedste mad. Bliver det Gorm, der er autodidakt kok, men har beskæftiget sig med mad stort set hele sit liv? Eller Magnus, som er uddannet kok?

Christiane Schaumburg-Müller (th.) og Sarah Grünewald er gæstedommere, når kokkene Magnus Sonne og Gorm Wisweh laver scoremad. (Foto: Emil Aagaard / TV 2)

Scoremad
Første afsnit handler om at score - med mad selvfølgelig. Magnus og Gorm får brug for alle deres hemmelige tricks og lidt ekstra lækkert, når de skal forsøge at imponere det kommende 'Vild med dans'-værtspar, Christiane Schaumburg-Müller og Sarah Grünewald.

Gorm laver blinis med dobbeltcreme, skalotter, dild og kaviar. I 'finalerunden' står den på Casio et Pepé med trøfler.

Magnus går en anden vej. Han laver nemlig kød til de to 'dommere'. Han afprøver først boeuf stroganoff og serverer steak frites i 'finalerunden'.

Men først skal de to kokke hente nogle særlige ingredienser. Gorm skal bruge en hel særlig ost til sin pastaret, og Magnus skal bruge wagyukød til sin steak fries. Derfor besøger de Anders, der producerer wagyukød og naturmælk i Tinglev, hvor Gorm kan få sin specielle ost.

De to franske kokke Francis Cardenau (th.) og Michel Michaud (tv.) og den franske ambassadør François Zimeray (i midten) bedømmer Gorm og Magnus' franske mad. (Foto: Emil Aagaard / TV 2)

Fransk mad
Magnus og Gorm skal også lave mad til ikke bare to, men tre perfektionister, som er nærmest umulige at tilfredsstille.

To af dem er legender i restaurationsbranchen - nemlig de to franske kokke Francis Cardenau og Michel Michaud, som Magnus og Gorm virkelig ser op til. Og ikke nok med det - den franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, kommer også forbi for at bedømme Gorm og Magnus’ evner i det franske køkken.

Gorm træner med hvide asparges med rejer og sauce mousseline, mens Magnus øver sig med en lækker kyllingelevermousse.

'Badehotellet'-skuespillerne Ena Spottag (tv.) og Merete Mærkedahl bedømmer Gorm og Magnus' evner inden for jyske klassikere. (Foto: Emil Aagaard / TV 2)

Jyske klassikere
De to kokke får også lov til at prøve kræfter med jyske klassikere i køkkenet. De bliver vurderet af 'Martha' (Ena Spottag) og 'Otilia' (Merete Mærkedahl) fra TV 2s populære serie 'Badehotellet', som foregår ved den jyske vestkyst.

De to dommere skal afgøre, hvem af vores to bornholmske kokke der kommer bedst i kontakt med sin indre jyde og dermed formår at lave den lækreste jyske ret. 

YouTube- og Snapchat-stjernerne Lakserytteren (tv.) og Alexander Husum er inviteret til bords, når Gorm og Magnus byder på drengerøvsmad. (Foto: Emil Aagaard / TV 2)

Drengerøvsmad
Snasket, fedtet og krydret. Sådan skal det lyde, når der skal laves rigtig drengerøvsmad. 

De to kokke har denne gang invitereret YouTube- og Snapchat-stjernerne Lakserytteren og Alexander Husum til bords. Begge kokke mener, at de er på hjemmebane her, men YouTuberne har ret høje standarder, når det kommer til god drengerøvsmad.

Magnus går all in og øver sig med svinekæber i mørk øl og chili og serverer sin egen version af en snasket og fedtet flæskestegssandwich som finale til drengene.

Gorm har også svinekød som hovedingrediens, men lidt mexicansk inspireret. Først laver han koteletter med tabascosmør - og så flæskesvær i salsa til den store finale. Men hvem vinder? 

De to kokke
Gorm Wisweh er autodidakt kok, men har beskæftiget sig med mad stort set hele sit liv.

Som ung solgte han pizza i sin mors restaurant på Bornholm. Nogle år senere åbnede han sin første pizzarestaurant i København, hvor råvarerne og kvaliteten var i top.

Han bruger sine lærte færdigheder og sans for smage til at forsøge at vinde dommernes madhjerter.

 

 

 

 

 

Gorm Wisweh - billedet til højre - fotograferet af Lars E. Andreasen.

 


Magnus Sonne
 er født på Bornholm og er uddannet kok.

Han begyndte sin karriere med at være opvasker i sin fars fiskerestaurant på Bornholm. Han brænder for at lave god, hjemmelavet mad med topklasseingredienser.

Magnus gør alt, hvad han kan for at vinde, ved hjælp af sin passion for gastronomi, sin viden om udarbejdelse af opskrifter og ikke mindst sans for anretning.

 

 

 

 

Magnus Sonne - billedet til venstre - fotograferet af Lars E. Andreasen.

 

 

 

Se trailer for seriens første program, 'To kokke og noget scoremad', herunder.

Billede {0} af {1}