Hackerne angriber os

Sammen med en gruppe professionelle hackere forsøger TV 2 at få adgang til nogle af danskernes mest følsomme oplysninger. To kommuner er gået med til, at hackerne må angribe dem med alle tænkelige midler. (Fotos: TV 2)

Sammen med en gruppe professionelle hackere forsøger TV 2 at få adgang til nogle af danskernes mest følsomme oplysninger. To kommuner er gået med til, at hackerne må angribe dem med alle tænkelige midler. (Fotos: TV 2)

12-04-2018
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2 Dokumentar undersøger, hvor godt kommunerne passer på dine oplysninger - se med på TV 2 og TV 2 PLAY torsdag 19. april.

De ved næsten alt om dig. Om du er syg, får sociale ydelser, har hemmelige børn og meget, meget mere.  Men hvor godt passer det offentlige egentlig på alle dine mest private oplysninger? 

Det undersøger TV 2 Dokumentar i programmet 'Hackerne angriber os', der sendes torsdag 19. april på TV 2 og TV 2 PLAY.

Sammen med en gruppe professionelle hackere forsøger TV 2 at få adgang til nogle af danskernes mest følsomme oplysninger. To kommuner er gået med til, at hackerne må angribe dem med alle tænkelige midler. Og hackerne udnytter alt lige fra kommunens skrald over menneskelige fejl til manglende IT-sikkerhed for at nå deres mål - at komme helt ind i kommunernes systemer, hvor masser af følsomme data om borgerne ligger. 

Hvor dybt kommer hackerne?
Kun ganske få chefer i hver kommune kender til aftalen, og de ved ikke, hvornår eller hvordan de vil blive hacket. Spørgsmålet er, hvor dybt ind i kommunernes hjerte hackerne vil komme?

Vores samfund bliver mere og mere digitaliseret, og kriminelle hackere er på stadig jagt efter private oplysninger, der kan misbruges. Derfor vil TV 2 undersøge, hvor sikre disse oplysninger er. IT-sikkerheden er vigtigere end nogensinde - også i det offentlige Danmark, der har registre på næsten alt. 

De to professionelle hackere Tom Wearing (tv.) og Andreas Bang Laursen er på vej hjem fra 'dumpsterdiving', hvor de har ledt efter personfølsomme papirer i kommunens skraldespande.

En øjenåbner
- Vi meget glade for, at to modige kommuner Haderslev og Bornholm, som de eneste i Danmark, er gået med til dette forsøg, der skal vise, hvilke udfordringer det offentlige står overfor, når det handler om IT-sikkerhed. Samtidig håber vi, at programmet kan være en øjenåbner for andre offentlige myndigheder, men også for almindelige danskere, der skal være yderst opmærksomme på, hvordan de håndterer den digitale hverdag både som medarbejdere og derhjemme, siger Troels Jørgensen, redaktionschef på TV 2 Dokumentar.

Hvis de forkerte får dine oplysninger
I forsøget ser vi, hvordan hackere arbejder, og hvordan de på mange forskellige og ofte fantasifulde måder forsøger at få adgang til oplysninger. Dokumentaren viser også, hvor galt det kan gå, hvis de forkerte folk får fat i dine oplysninger.

I en række aktuelle sager har danskere fået stjålet deres oplysninger, når de brugte computerne på de kommunale biblioteker. Det er lykkedes kriminelle at udnytte oplysningerne til at få adgang til ofrenes bankkonti, hvorfra de har samlet har stjålet et større millionbeløb gennem falske overførsler.

Se trailer for 'Hackerne angriber os' herunder.

Seneste nyt

24. november 2020

Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020

Link til Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020
Annette Heick og Rasmus Botoft i 'Året der gak' fra 2020.
23. november 2020

Annette Heick og Rasmus Botoft er værter ved 'Året der gak' 2020.

Link til Annette Heick og Rasmus Botoft er værter ved 'Året der gak' 2020.
20. november 2020

Hæder til Mille Dinesen for hovedrollen i ’Rita’

Link til Hæder til Mille Dinesen for hovedrollen i ’Rita’

Billede {0} af {1}