38,1 mio. kr. - rekordindsamling til ’Hjertegalla’

Jubel på scenen, da rekordresultatet på 38,1 millioner kroner i 2018-udgaven af 'Hjertegalla' stod klart. I forreste række ses (fra venstre) Uffe Holm, Jens Gaardbo og Cecilie Frøkjær. (Fotos: Carsten Andersen / TV 2)

Jubel på scenen, da rekordresultatet på 38,1 millioner kroner i 2018-udgaven af 'Hjertegalla' stod klart. I forreste række ses (fra venstre) Uffe Holm, Jens Gaardbo og Cecilie Frøkjær. (Fotos: Carsten Andersen / TV 2)

Danskerne samlede et rekordstort beløb ind til Hjerteforeningen i forbindelse med søndagens landsindsamling og indsamlingsshow på TV 2 CHARLIE. Prisen som ’Årets hjerteredder’ gik til et ungt søskendepar, der reddede deres mors liv.

Af Mette Klitten, TV 2 Kommunikation

Søndag 22. april slog TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningens hjerter endnu en gang i takt, da Hjerteforeningens landsindsamling kulminerede i et festligt indsamlingsshow direkte på TV 2 CHARLIE. Værterne Cecilie Frøkjær og Jens Gaardbo kunne sidst på aftenen løfte sløret for danskernes generøse bidrag på 38,1 millioner kroner - næsten ti millioner kroner mere end sidste års rekord, der lød på 28,5 millioner kroner.

Indsamlingsshowet, der fandt sted i Hangar 145 i Københavns Lufthavn, bød på hjertevarme og rørende fortællinger fra både hjertepatienter og pårørende samt beretninger fra nogle af dem, der hver dag arbejder for at holde Danmarks hjerter i gang. 

Traditionen tro blev 'Årets hjerteredder 2018' kåret. I år gik prisen til søskendeparret Malan og Magnus Kenne Jensen, der genoplivede deres mor, Ulla, der faldt om med hjertestop i hjemmet Randers. De to unge hjertereddere modtog ud over hæderen en check på 10.000 kroner samt en hjertestarter.

Klapsalver til 'Årets hjerteredder', søskendeparret Magnus og Malan Kenne Jensen, der genoplivede deres mor, Ulla, som faldt om med hjertestop i hjemmet Randers.

Indsamling sætter rekord
Det imponerende indsamlingsresultat og danskernes gavmildhed gjorde også indtryk på kanalchef for TV 2 CHARLIE, Sune Roland Jensen:

- ’Hjertegalla’ er i år større end nogensinde: Showet er rykket ind i en kæmpe hangar, og i år har vi lagt det populære indsamlingsshow samme dag som Hjerteforeningens landsindsamling, hvilket giver endnu større fokus på hjertesagen og flere penge til det gode formål. Vi er glade og stolte over at være en del af en vigtig indsats, som både kan være med til at redde menneskeliv og sikre højere livskvalitet til mange danskere, siger han.

I rekordresultatet indgår også prognosen for Hjerteforeningens landsindsamling. Over 4.600 indsamlere var på gaden med indsamlingshjerterne, og sammen med sms-donationer samlede Hjerteforeningen cirka 3,6 millioner kroner ind ved landsindsamlingen.

- Vi er meget taknemmelige for de mange frivillige, der har brugt søndagen på at samle ind, og for den store støtte, den danske befolkning har ydet til vores arbejde. I den forbindelse skylder vi TV 2 en stor tak for, at man i år har valgt at lægge ’Hjertegalla’ samme dag som vores landsindsamling. Det har i høj grad medvirket til, at søndag 22. april har været en helt særlig og fantastisk dag for Hjerteforeningen, siger Anne Kaltoft, ledende overlæge og formand for Hjerteforeningen.

Poul Krebs og Kira Skov på scenen i 'Hjertegalla'.

Kendte bakker op om hjertesagen
TV 2 CHARLIEs generøse seere og publikum blev også forkælet med smukke toner fra nogle af Danmarks fornemmeste musikere. Søs Fenger, HUSH, Ida Corr, Erann DD, Kira Skov og Poul Krebs bød hver især på skøn musik, mens Peter Gantzler, Jesper Asholt, Anders Grau, Per Pallesen og Jesper Lohmann satte gang i lattermusklerne med en række humoristiske indslag.

Komiker Uffe Holm fik æren af at udlodde biler til fire heldige seere, der i løbet af showet havde støttet den gode sag. 

--------------

'Hjertegalla' kan ses eller genses på TV 2 PLAY.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}