Portræt: ’Den anden prins – Joachim’

- Jeg er ikke, som I tror, eller hører eller nogle gange ønsker jer. Sådan siger prins Joachim i det ærlige portræt, ’Den anden prins – Joachim’, som TV 2 viser onsdag 27. december. (Fotos: Line Nejrup Forchhammer / Nordisk Film og TV / TV 2)

- Jeg er ikke, som I tror, eller hører eller nogle gange ønsker jer. Sådan siger prins Joachim i det ærlige portræt, ’Den anden prins – Joachim’, som TV 2 viser onsdag 27. december. (Fotos: Line Nejrup Forchhammer / Nordisk Film og TV / TV 2)

TV 2 viser mellem jul og nytår et nært og ærligt portræt af prins Joachim.

- Jeg er ikke, som I tror, eller hører eller nogle gange ønsker jer.

Det er en ærlig og åbenhjertig prins, vi møder i Maya Albanas dokumentarprogram 'Den anden prins - Joachim', som vises onsdag 27. december klokken 20.00 på TV 2.

En moderne skilsmissefamilie
Forestillingerne om prins Joachim står i kø. Men er der overhovedet nogen, der ved, hvem mennesket bag fordommene er? I den nye dokumentar møder vi et ærligt og følsomt menneske, der for første giver sit eget svar på det spørgsmål.

Prins Joachim åbner døren til sit liv og giver os lov til at opleve hverdagen som kongelig far til fire i en moderne skilsmissefamilie på helt tæt hold. Felix skal konfirmeres, Nikolai skal have kørekort, og de to mindste børn, Henrik og Athena, skal hentes og bringes. Prins Joachim og prinsesse Marie lever et liv overraskende nede på jorden.

Prins Joachim åbner døren til sit liv og giver os lov til at opleve hverdagen som kongelig far til fire i en moderne skilsmissefamilie på helt tæt hold.

Men med 42 danske protektioner, en stilling i Forsvaret, pligterne over for Danmark som dronningens søn samt offentlighedens konstante interesse fylder ansvar og pligter meget i det travle liv.

De mørke skygger
Vi møder en prins, der uden omsvøb fortæller om at genfinde troen på kærlighed, men også reflekterer over perioden med mørke skygger efter skilsmissen fra prinsesse Alexandra.

- Jeg var den første i den nære kongefamilie i 100 år, der blev skilt. Glansbilledet blev pludselig krøllet. Det var ikke noget, der var ventet. Det var et brud med en norm, siger prins Joachim.

Forholdet til kronprinsen
Prins Joachim er uddannet landmand og fik Schackenborg Slot som niårig. I forbindelse med sit første bryllup modtog han en folkegave på 13 millioner kroner til istandsættelse af slottet. Men livet som landmand var ikke fremtiden, og i 2014 solgte han slottet til en fond. En beslutning, der mødte stor kritik.

Han kommenterer også rygterne om det påståede dårlige forhold til broderen, kronprins Frederik, som han betragter som sin pseudotvilling.   

Med 42 danske protektioner, en stilling i Forsvaret, pligterne over for Danmark som dronningens søn samt offentlighedens konstante interesse fylder ansvar og pligter meget i prins Joachims travle liv. (Fotos: Line Nejrup Forchhammer / Nordisk Film og TV / TV 2)

Instruktør Maya Albana: "Betydningsfuldt at blive set som dem, vi er"

Instruktør Maya Albana, der fulgte prins Joachim det første halve år af 2017, siger:

- Jeg ved i sagens natur intet om at være kongelig. Men jeg ved noget om at være forælder, barn og at elske nogen. At begå fejl, lære af dem og være i udvikling. At tro, tvivle og at miste troen. Jeg ved, hvor betydningsfuldt det er at blive set som dem, vi er. Og at blive accepteret for netop det. Den erfaring er mit udgangspunkt og metode i alt mit arbejde. Også i dette portræt af prins Joachim.

Portrætprogrammet ’Den anden prins – Joachim’ kan også ses på TV 2 PLAY.

Læs mere om dokumentaren 'Den anden prins - Joachim' her.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}