Healing - den sidste udvej

Deltagerne i 'Healing- den sidste udvej', hvor TV 2 undersøger om healing gør en forskel - -eller om det er fup? (Fotos: The Compound / TV 2)

Deltagerne i 'Healing- den sidste udvej', hvor TV 2 undersøger om healing gør en forskel - -eller om det er fup? (Fotos: The Compound / TV 2)

Gør det en forskel - eller er det fup? Over halvdelen af Danmarks befolkning bruger alternative metoder for at blive helbredt. I tre programmer ser TV 2 nærmere på healing, der er en af de mest kontroversielle behandlingsformer - og undersøger, om det virker eller ej. Første program har premiere mandag 23. maj kl. 20.00.

Mange danskere tyer til healing, hvis de f.eks. er uhelbredeligt syge, eller hvis de ikke synes, de behandlingsformer, den autoriserede lægeverden tilbyder, hjælper. Healing er en omstridt behandlingsform, da behandlingen foregår uden fysisk indgriben, men alene er 'spirituel'. Samtidig er man, også i det etablerede lægesystem, opmærksom på, at 'placebo-effekten' kan spille en væsentlig rolle i forbindelse med helbredelse. Måske kan nogen, hvis de selv tror nok på en behandling, have en gavnlig effekt af denne, selvom behandlingen rent videnskabeligt ikke burde virke?

I tre programmer undersøger TV 2, om det faktisk er muligt at kurere alvorlige sygdomme med 'tankens kraft'.

- Når så mange danskere interesserer sig for alternativ behandling, er det værd at beskæftige sig med, siger Nikolaj Daugberg, der er redaktør på programmerne. Han fortsætter:

- Vi forsøger i programmerne at undersøge, om en af de mest uforklarlige behandlinger, healing, egentligt virker - og hvis den gør, hvorfor? Jeg håber, at programmerne kan skabe noget debat om de behandlingsformer, vi tilbyder i den etablerede lægeverden - og sætte fokus på, om der findes andre muligheder. 

Se trailer her.

ADHD og angst-anfald
I første program møder vi 11-årige Emil, der har ADHD. Det giver store problemer for hans familie, da de alle lider under hans voldsomme opførsel. Vi møder også Betina, der har svær angst og ikke tør gå uden for en dør uden ledsager. Både Emil og Betina får store mængder medicin og har fået psykologhjælp og terapi i årevis. Intet har hjulpet. Nu prøver de healing som den sidste udvej.

Sklerose og Hortons hovedpine
Andet program handler om Lars og Karin, der lider af sklerose, og Pavia Andersen, der bliver pint af den smertefulde Hortons hovedpine.  For Lars og Karin er det kun gået en vej det seneste stykke tid - ned! På grund af sklerosen kan de bevæge sig mindre og mindre og må bruge kørestol og krykker.
Men vækkelsesprædikanten Hans Berntsen mener, at han kan hjælpe dem.

Pavia Andersen lider af Hortons hovedpine og får flere daglige anfald, hvor han intet kan foretage sig. I årevis har lægerne forsøgt at hjælpe ham, men intet har hjulpet. Nu prøver han, om healing kan gøre en forskel.

Effekt på kræft og gigt?
I tredje og sidste program bliver der set nærmere på healings effekt på gigt og kræft. Først møder vi Lene, der har en alvorlig kræftsygdom, men har sagt nej til livsforlængende kemoterapi. I stedet forsøger hun sig med en form for healing, som foregår på flere hundrede kilometers afstand.

I samme program møder vi Christina, Jeanett og Pernille, der alle tre lider af forskellige former for gigt. De har af lægerne fået at vide, at man ikke kan gøre noget for at hjælpe dem. Men healer Lars Højgaard har i et videnskabeligt kontrolleret forsøg vist, at han kan hjælpe leddegigtpatienter. Kan han også hjælpe dem?

Der er snigpremiere på 'Healing - den sidste udvej' en uge før på TV 2 PLAY. Se første gratis program her.

Emil, der lider af ADHD, er i behandling hos healeren Steen Kofoed i 'Healing - den sidste udvej'.

Seneste nyt

27. oktober 2020

Præsidentvalg dækkes uafbrudt i et døgn på TV 2 og TV 2 NEWS

Link til Præsidentvalg dækkes uafbrudt i et døgn på TV 2 og TV 2 NEWS
27. oktober 2020

’Grethes jul’ - ny eventyrlig julefortælling i fire afsnit på TV 2 og TV 2 PLAY

Link til ’Grethes jul’ - ny eventyrlig julefortælling i fire afsnit på TV 2 og TV 2 PLAY
24. oktober 2020

139 millioner til Knæk Cancer

Link til 139 millioner til Knæk Cancer

Billede {0} af {1}