Bedste danske faktaserie nogensinde

Glæden er stor, da Mikkel bliver genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. Det er næsten et år siden, de sidst har set hinanden. (Foto: Hannelore Dörner / TV 2)

Glæden er stor, da Mikkel bliver genforenet med sine drenge i Fransk Polynesien. Det er næsten et år siden, de sidst har set hinanden. (Foto: Hannelore Dörner / TV 2)

Aldrig tidligere har seerne givet en dansk faktaserie så høje kvalitetsvurderinger, som TV 2s ’Kurs mod fjerne kyster’ får.

TV 2s rejse- og reportageserie ’ Kurs mod fjerne kyster’, hvis tredje sæson begyndte i aftes på tv, skriver dansk tv-historie. De første sæsoner er nemlig de højest vurderede sæsoner af danske programmer i faktagenren på dansk tv nogensinde.

Begge de to første sæsoner opnåede gennemsnitsvurderingen 4,5 på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er højest – og fik i øvrigt den meget sjældne vurdering 4,7 til to afsnit i anden sæson.

Set i historisk perspektiv ligger de allerhøjest vurderede sæsoner af danske faktaserier på 4,4 – og dem har der ikke været ret mange af. DR-serien ’Sømanden & Juristen’ blev i 2011 vurderet til 4,4 i gennemsnit, og det samme var tilfældet for et par sæsoner af ’Bonderøven’ i 2013. TV 2-serien ’Felthospitalet’ om arbejdet på et internationalt felthospital i Helmand-provinsen i Afghanistan og en sæson af ’Spise med Price’ har opnået gennemsnitsvurderingen 4,3.

Blandt udenlandske naturprogrammer har der i enkelte tilfælde været serier med gennemsnitsvurderingen 4,5.

Havana og familien Beha Erichsen er klar til at sætte kurs mod nye fjerne kyster i tredje sæson af 'Kurs mod fjerne kyster'. (Foto: Theis Midé Erichsen / TV 2)

Vurdering på 4,6 til sæsonpremiere
Tredje sæson af ’Kurs mod fjerne kyster’ kom også særdeles flot fra start med 842.000 seere på TV 2, en seerandel på 44 procent blandt de 20-60-årige og den skyhøje vurdering 4,6.

Efter programmet på TV 2 sendte TV 2 FRI interviewprogrammet ’Kurs mod fjerne kyster – ekstra’, hvor Lene Beier havde Mikkel Beha Erichsen og hans hustru, Marian Midé, i studiet. Her så 99.000 danskere med. TV 2 FRI fortsatte rejse- og oplevelsestemaet med premieren på ’Nordkaperen i Grækenland’ med Troels Kløvedal. Dette program blev set af 132.000 danskere – det højeste seertal på TV 2 FRI i mere end et år.

’Kurs mod fjerne kyster’ – alle programmer – og TV 2 FRI-programmerne kan ses på TV 2 PLAY, hvor der også allerede nu er snigpremiere på næste uges afsnit.

Kæmpestort engagement på Facebook
’Kurs mod fjerne kyster’ er samtidig en programserie, som oplever et kolossalt engagement på især Facebook, hvor flere end 168.000 følger serien og de løbende opdateringer.

Også på Facebook var begejstringen for sæsonpremieren stor i massevis af kommentarer, og en hardcore-fan Ole Frede Paulmann skrev bl.a.: ”Det var en fantastisk start på den nye sæson, jeg har glædet mig meget, har her op til i dag set sæson 1 og 2 igen, for lige at varme op igen. Jeg har set de første sæsoner hver 5-6 gange. Er helt vild med jer.”

Flemming Balle fik et ”rørende, overvældende og pragtfuldt gensyn med skibet Havana og familie og venner. Der findes ikke bedre tv, det er så godt fængende og berigende. Man bliver glad og livs-positiv af det her. Dernæst over på TV 2 FRI og se Troels Kløvedahl og Nordkaperen. Man fornemmer klart, at Mikkel Behas fantastiske fortællerevne kommer fra Troles Kløvedal. Fantastiske mennesker.”

Iben Svenstrup skrev på Facebook, at hun ser ’Kurs mod fjerne kyster’ sammen med familien: ”Vi er alle store fans af jeres program/fortællinger og ikke mindst den glæde, I har ved hinanden. Min søn på 10 er total bidt af jer og sidder klistret til skærmen, når I er på. Det giver både en oplevelse, men bestemt også læring ..... Glæder os til at følge jer.”

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}