TV 2 viser vejen til EU-valget

Partilederne mødes til direkte debat på TV 2 mandag 19. maj – værter på valgaftenen 25. maj bliver Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen.

Poul Erik Skammelsen og Cecilie Beck er både værter for valgaftenen på TV 2 og for en debat mellen EU-valgets spidskandidater. (Fotos: Carsten Bundgaard / TV 2)

Valgmaskinen på TV 2 er klar til at give danskerne de bedste historier og den bredeste dækning af valget til Europaparlamentet 25. maj, og det hele bliver præsenteret af et engageret værts- og korrespondenthold. TV 2 dækker valget op til og på selve valgaftenen på hovedkanalen, NEWS og nettet med både direkte partilederrunde, kandidatdebat, reportager fra andre EU-lande og masser af nyheder.

På selve valgaftenen søndag 25. maj er det Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen, der er værter, mens Michael Kristiansen, Peter Mogensen og Lykke Friis er aftenens kommentatorer.

- Vi har været i valghumør længe, og dette valg er ekstra spændende, fordi det handler om vores hverdag og om, hvordan EU påvirker den. Fra børnecheck til Europas økonomi. Samtidig er det et valg, der kan give en pejling af den hjemlige politiske situation, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Direkte debatter fra Kvægtorvet
For første gang siden folketingsvalget mødes de otte danske partiledere til en direkte tv-debat, og det bliver på TV 2 i Odense mandag 19. maj i programmet "Topmøde om Europa – partilederne mødes". Cecilie Beck er vært, og her mødes blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraterne, og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Dagen efter, tirsdag 20. maj, er der igen direkte EU-debat på TV 2, når de otte spidskandidater – Jeppe Kofod/Socialdemokraterne, Morten Helveg Petersen/Radikale Venstre, Bendt Bendtsen/Det Konservative Folkeparti, Margrete Auken/Socialistisk Folkeparti, Christina Egelund/Liberal Alliance, Rina Ronja Kari/ Folkebevægelsen mod EU, Morten Messerschmidt/Dansk Folkeparti og Ulla Tørnæs/Venstre – mødes på Kvægtorvet til debat med Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen som værter.

Læs mere om de direkte Europa-debatter på TV 2 her.

Poul Erik Skammelsen skal også ud i Europa med 22 NYHEDERNE og sender direkte fra europæiske brændpunkter i dagene op til valget, hvor også "Go' morgen Danmark" sætter fokus på EU-valget.

Poul Erik Skammelsen og Cecilie Beck.

Stærkt korrespondenthold
- Vores korrespondenter er TV 2s øjne og ører ude i Europa og er med hvert deres store engagement og hver deres personlighed klar til at dække valget fra nogle af de europæiske brændpunkter, fortsætter Michael Dyrby.

Korrespondentholdet ude i Europa tæller Ulla Terkelsen, Lotte Mejlhede, Rasmus Tantholdt, Svenning Dalgaard, Uffe Dreesen og Olav Christensen.

NEWS og tv2.dk dækker massivt
TV 2 NEWS har allerede skudt dækningen af valget i gang med flere direkte debatter, og programmet "Ellemann|Lykketoft" er taget på tur ud i Europa – i sidste uge sendte de fra Paris. De to tidligere udenrigsministre rejser rundt hver weekend med deres magasin og sender også fra London, Polen, Madrid og Bruxelles.

NEWS sender også en række debatter ude i landet, blandt andet fra Børsen, Esbjerg og København.

"Magasinet 1240 K" har også fokus på valget til Europaparlamentet, ligesom valgkampen analyseres på alle hverdage, og spørgsmål fra seerne besvares.
tv2.dk vil frem mod 25. maj sætte massivt fokus på valget, blandt andet med en liveblog med fokus på de varmeste emner som social dumping, børnecheck, Europas økonomi og velfærdsturisme.

På valgsitet kan man også læse mere om kandidaterne, baggrundsportrætter på EU-profiler og analyser fra TV 2s korrespondenter, og danskerne kan tage kandidattesten og se, hvem de er mest enige med.

David Trads er vært på webtv-programmer, og så er der også masser af livechats med EU-kandidater, parlamentarikere og kommentatorer.

-----------------

Læs også:

TV 2 går i luften med stort politisk site

Se trailer for ”Ellemann|Lykketoft – Europa rundt”

Læs mere om tv2.dk valgblog og meget mere EU-stof her

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}