TV 2-værter hædret med TV-Guld

TV 2-værter hentede seks af aftenens syv værtspriser, da Billed-Bladet samlede toppen af dansk tv til sin årlige prisuddeling.

TV 2-vært Peter Ingemann - der i efteråret var vært på "Nybyggerne" og p.t. er aktuel i "Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed" - fik pisen for årets mandlige underholdningsvært. (Foto: Henrik Hammel / TV 2)

TV 2 har landets bedste og mest populære værter. Det stod klart, da Billed-Bladet fredag aften uddelte de eftertragtede TV-Guld-priser til Danmarks bedste tv-værter. Prisuddelingen foregik på Hotel d’Angleterre i København.

TV 2s værter modtog tilsammen seks af de i alt syv værtspriser, mens DR fik prisen for årets tv-program for ”Bonderøven” samt prisen og 100.000 kroner for bedste dokumentar for DR2’s ”Bush, Blair og Fogh”.

På forhånd var hele 22 TV 2-værter nomineret mod 12 fra DR og én fra TV3. TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, forstår godt, at mange TV 2-værter var med i kapløbet om priserne.

- Gode tv-værter er dygtige formidlere, og de bruger samtidig deres personlighed i formidlingen – det er vigtigt for os på TV 2. De bedste værter har stor autenticitet, og deres stærke personlighed er med til at bære de udsendelser, de står i spidsen for, uanset om det er inden for underholdning, livsstil, nyheder eller sport, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Hun nævner bl.a. årets mandlige underholdningsvært, Peter Ingemann, som et eksempel på en vært, der både er en fremragende formidler og har en ægte og personlig fremtræden på skærmen.

Årets kvindelige underholdningsvært blev Michèle Bellaiche fra TV 2s daglige magasinprogram ”Go’ aften Danmark”. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

- Mange seere vil også gerne se værter, hvor det skinner tydeligt igennem, at de både har erfaring og livserfaring, som de gør brug af i deres formidling og interviews, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Årets mandlige underholdningsvært, Peter Ingemann, sagde, at han var superglad for, at han for ti måneder siden kunne begynde på TV 2, hvor han fra starten – lige fra receptionen – blev mødt af en imødekommende og familiær stemning.

- Samtidig emmer TV 2 af dynamik og handlekraft. Det er fantastisk at være med i TV 2s igangværende forandringsproces, sagde Peter Ingemann bl.a. i sin takketale.

Flere værtspriser i jubilæumsår
Prisen som årets stjerneskud – det største nye talent på tv – tilfaldt Lene Beier fra TV 2 FRIs program ”Frihuset” – i øvrigt i en af de kategorier, hvor fire af de fem nominerede var TV 2-værter.

Årets kvindelige underholdningsvært blev ”Go’ aften Danmark”s Michèle Bellaiche, mens der var en særpris til ’Mr. Grand Prix’, Jørgen de Mylius.

Fra fredagens TV-Guld-uddeling ses (fra venstre) årets mandlige sportsvært, Morten Ankerdal, Billed-Bladets chefredaktør, Annemette Krakau, årets kvindelige nyhedsvært, Cecilie Beck, og årets mandlige nyhedsvært, Mikael Kamber. (Foto: Jesper Sunesen)

I anledning af 25-året for uddelingen af Billed-Bladets dokumentarpris var der i år flere værtspriser end normalt at uddele, og når det gjaldt nyheds- og sportsværter, stod der TV 2 på de fleste priser. Vinderne er fundet af Billed-Bladets læsere.

Bedste kvindelige nyhedsvært blev en meget glad Cecilie Beck, der efter mange nomineringer gennem de senere år modtog den flotte hæderspris. Som bedste mandlige nyhedsvært blev TV 2 NYHEDERNEs Mikael Kamber kåret – bl.a. i konkurrence med TV 2 NEWS-kollegaen Jens Gaardbo.

- Jeg har været væk fra skærmen i nogle år, og det hér er da noget af en velkomst tilbage ..., sagde en stolt Mikael Kamber.

Bedste kvindelige sportsvært blev DRs Ulla Essendrop, der ikke selv kunne være til stede, men som havde fået en af de øvrige nominerede, TV 2s Heidi Frederikke Sigdal, til at takke for prisen på sine vegne.

Bedste mandlige sportsvært blev TV 2s Morten Ankerdal, der bl.a. sagde:

- At dække sport kræver passion, og det har vi i dén grad på TV 2 Sporten. Denne pris er ikke kun til mig. Den er til hele holdet på TV 2 Sporten, herunder holdet bag TV 2s stærke håndbolddækning.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}