Kom med bag facaden i Tivoli - LIVE

I en række nye liveprogrammer går Morten Resen tæt på den magiske gamle have i midten af København.

Morten Resen er vært på 'Sommer i Tivoli - LIVE'. (Fotos: Julie Grath / TV 2)

Hvert år besøger flere end fire millioner mennesker Danmarks største turistattraktion Tivoli og bliver betaget af smukke blomster, funklende lamper, høje hvin og eventyrstemning. Men hvad er det, der får havens hjerte til at banke, og hvad sker der bag kulisserne?

Det undersøger Morten Resen i syv nye programmer med titlen 'Sommer i Tivoli - LIVE'. Her ser han nærmere på Tivolis hemmeligheder - og på, hvad der foregår under overfladen om sommeren i hele Danmarks forlystelseshave. De unikke programmer bliver sendt direkte fra Georg Carstensens gamle have. Første program bliver sendt mandag 2. juni klokken 20.50 på TV 2.

- Jeg har nok et lidt anderledes forhold til Tivoli end så mange andre, fordi jeg arbejder der en stor del af året. Der er noget magisk ved at gå gennem Tivoli en tidlig morgen, når der er fuldkommen stille og mennesketomt. Det er lidt som en barndomsdrøm at have Tivoli helt for sig selv, og det er den smukkeste måde at vågne på, hvad enten det er med de kulørte lamper, der lyser op ved juletid, eller når solen om sommeren står op sammen med påfuglene og blomsterne, siger Morten Resen, der er vært på 'Sommer i Tivoli - LIVE'

Morten Resen ser nærmere på Tivolis hemmeligheder - og på, hvad der foregår under overfladen om sommeren i hele Danmarks forlystelseshave.

Blå mandag og pinligheder i Pavillonen
Morten Resen har nogle ganske særlige ømme minder fra Tivoli. Her havde han sin første dag som en smule voksen. Et rigtigt dårligt stunt har han også lavet i den berømte forlystelsespark.

- Som en stor del af Danmarks befolkning har jeg fejret min Blå Mandag i Tivoli. Det er vel lidt en tradition på linje med at hoppe i det lokale gadekær, når man bliver student. På den måde står Tivoli som symbolet på den dag, jeg for første gang for alvor følte mig bare lidt voksen. Med gemte øl i hækken, piger i sommerkjoler og ingen voksne, der kiggede, siger Morten Resen og fortsætter:

- Mit værste minde er nok, da jeg som seksårig spiste på det, der dengang hed Pavillonen. Det var en restaurant med massive glaspartier, og da jeg på et tidspunkt forlader vores bord for at gå på toilettet, overser jeg en af glasvæggene og brager lige ind i den med hovedet først og et øresønderrivende brag til følge. Jeg husker stadig lyden af 200 knive og gafler, der rammer tallerkenerne og en hel restaurant, der forstummer, inden gæsterne brød sammen af grin og jeg af gråd. Det var meget, meget pinligt, siger Morten Resen.

Fantastiske hemmeligheder
Tivoli har altså været en del af Morten Resens liv i mange år, og han glæder sig til vise danskerne nogle af den gamle haves mange hemmeligheder.

- Jeg ser frem til at give Danmark et indblik i, hvor unikt et sted Tivoli egentlig er. At magien ikke kun findes der, hvor man som publikum færdes, men i lige så høj grad bliver skabt "bag kulisserne", i de gamle gange, kroge og hjørner. Der gemmer sig fantastiske hemmeligheder, som jeg glæder mig til at indvie seerne i, siger Morten Resen.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}