
Det Danske Gastronomiske Akademi om TV 2-programserie: ”Man bliver klogere af udsendelserne og stolt over kvaliteten i det danske køkken”.
De otte kokke - fra venstre: Thorsten Schmidt, Thomas Pasfall, Bente Grysbæk, vært Cecilie Frøkjær, Francis Cardenau, Mette Martinussen, Bo Jacobsen, David Johansen og Søren Gericke. (Arkivfotos: TV 2)
Tv-vært Cecilie Frøkjær og TV 2-programmet ”Cecilie & madklubben” er blandt de initiativer, som er blevet hædret, da Det Danske Gastronomiske Selskab uddelte sine årlige hædersdiplomer. Det foregik i anledning af akademiets 50 års jubilæum på Dragsholm Slot.
Hæderspriserne er en ”prestigefuld belønning til personer, der har gjort noget helt specielt for dansk gastronomi i året, der gik”, skriver Det Danske Gastronomiske Selskab i en pressemeddelelse.
I motiveringen af prisen fra Det Danske Gastronomiske Selskab hedder det således:
”I en tid, der hylder amatørismen, er det pragtfuldt at se otte udsendelser på højt professionelt niveau og endda så underholdende, varmt og morsomt, at man må overgive sig. De medvirkende kokke er forskellige i temperament og tradition, der går fra ’Det nye køkken’ i 1970’erne over det danske og franske torvekøkken i de følgende ti år og frem til det nye nordiske og det molekylære. De udfordrer, driller og hjælper hinanden i en munter kollegialitet, som kun findes i få lande, men heldigvis i Danmark. Man bliver klogere af udsendelserne og stolt over kvaliteten i det danske køkken.”
I ”Cecilie & madklubben”, der blev sendt i foråret 2013, medvirkede kokkene Bo Jacobsen, Mette Martinussen, Søren Gericke, Thorsten Schmidt, Francis Cardenau, Bente Grysbæk, Thomas Pasfall og David Johansen.
De demonstrerede kokkekunst på meget højt niveau over for hinanden – og over for seerne, som vurderede programmerne meget højt (4,2 på en skala fra 1 til 5).
”Cecilie & madklubben” er produceret til TV 2 af produktionsselskabet Metronome.
Francis Cardenau og Søren Gericke i ”Cecilie & madklubben”.
”Tradition, kvalitet og nytænkning”
Nøgleordene for årets uddeling fra Det Danske Gastronomiske Selskab har været tradition, kvalitet og nytænkning.
- Det er ikke alene året 2013, der zoomes ind på. Med hæderspriserne hyldes tendenser og traditioner, der går flere 100 år tilbage i dansk gastronomi, oplyser formanden for akademiets diplomudvalg, Claus Tingstrøm.
-------------------
Læs her om den nu hædrede programserie fra 2013, ”Cecilie & madklubben”