Rekordhøj vurdering og succes på social

TV 2s rejseprogram ”Kurs mod fjerne kyster” høster høje vurderinger fra seerne og har fået et stærkt liv på de sociale medier.

Fra Facebook-siden for "Kurs mod fjerne kyster" onsdag formiddag 26. marts. I programserien drager Mikkel Beha Erichsens sønner Emil og Theis - i perioder sammen med far Mikkel, lillebror Alfred og mor Marian - på eventyr på verdenshavene.

TV 2s nye rejse- og livsstilsprogram ”Kurs mod fjerne kyster”, hvor tv-vært Mikkel Beha Erichsens to voksne sønner, Emil og Theis, stævner ud på en tre år lang jordomrejse med det gode skib Havana, har både fået rekordhøje vurderinger af seerne og et stærkt og engageret liv på de sociale medier.

Begge de to første afsnit af "Kurs mod fjerne kyster" har fået den usædvanligt høje vurdering på 4,5 på en skala fra 1 til 5.

Det er den højeste vurdering til et danskproduceret program i 2014 på alle tv-kanaler. Det er desuden det højest vurderede danskproducerede TV 2-program i næsten halvandet år.

624.000 danskere fulgte premieren, der havde en seerandel på 30 procent. Til andet afsnit steg seertallet og seerandelen blandt alle danskere til henholdsvis 638.000 og 31 procent – og seertilslutningen steg med hele 17 procent blandt de 20-60-årige.

En af kommentarerne på Twitter til "Kurs mod fjerne kyster".

Succes på social
Den officielle Facebookside for ”Kurs mod fjerne kyster” har siden oprettelsen været fuld af aktivitet, og cirka 27.000 danskere har liket siden på et par uger. Til sammenligning har DR1s populære ”Arvingerne” fået cirka 16.000 likes på tre måneder.

TV 2-rejseprogrammets første to afsnit har givet mange kommentarer fra begejstrede seere, og på både Twitter og især Facebook har seerne tilkendegivet deres begejstring over ”Kurs mod fjerne kyster”.

Mens en seer på Twitter gerne ville ”sejle jorden rundt med #skipperEmil og #StyrmandTheis”, skrev seeren Janne Duus Enslev på Facebook:

"Det er noget af det mest livsbekræftende, jeg længe har set. 1000 tak for at blive påmindet om, hvor skøn og fantastisk naturen er, og hvor smukt et familiebånd kan være. Held og lykke på rejsen."

Når Havanas anker bliver kastet i en ny bugt, eller fortøjningerne bliver sat i et nyt lands hovedstad, vil Mikkel Beha drage i land for at møde de mennesker, der bor der. (Foto: Finn Hagemann / TV 2)

Også seeren Jeff Giersing Svarter gav sin mening til kende:

"Fantastisk tv! Jeg sad med en tåre i øjnene fra start til slut! Det er 100 procent deja-vu for en som jeg, der har været på den samme tur og af den næsten eksakt samme rute som 16-årig på skonnerten Elinor tilbage i 1980. Jeg sad med et knugende savn i maven og vidste inderst inde, at hvis jeg kunne, ville jeg give en arm for at kunne tage en tur, som den du og dine drenge her skal ud på, bare en gang til!"

----------------------

Se traileren for "Kurs mod fjerne kyster" her.

Følg "Kurs mod fjerne kyster" på Facebook her.

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}