Ny programserie: "Fotofælden"

TV 2 sætter fokus på danskernes trafikkultur, hvor mange kører lige til grænsen – eller lidt over.

Katrine Hertz Mortensen stiller skarpt på danskernes trafikkultur i "Fotofælden". (Fotos: TV 2)

Danskerne kan lide fart over feltet og kører lige til grænsen, men hvorfor gør vi egentlig det? I TV 2s nye programserie ”Fotofælden”, der har premiere mandag 31. marts, sætter Katrine Hertz Mortensen kameraer op i trafikken for at filme og konfrontere dem, der overtræder reglerne.

Fart er den største dræber i trafikken. Faktisk kan fire ud af ti trafikdrab undgås, hvis alle overholder hastighedsgrænsen eller kører efter forholdene. Kører man f.eks. 93 km/t i stedet for 80 km/t, fordobler man risikoen for at ende i en dødsulykke. Men hvorfor kører vi så stærkt? Direkte adspurgt svarer mange, at de ikke tænker over farten. At de havde travlt, eller at de syntes, at forholdene indbød til det.

I 2012 blev der udskrevet 260.725 fartbøder, mens der i 2013 blev udskrevet hele 332.642 fartbøder. Så enten er danskernes speederfod blevet endnu tungere, eller også er politiet bedre til at opdage og straffe fartsyndere. Eller begge dele ...

Kørte galt med 200 km/t
I det første program undersøger Katrine Hertz Mortensen, hvorfor mange ser stort på hastighedsgrænserne. I den lille landsby Kyse mellem Slagelse og Næstved sætter hun sit måleudstyr op. På blot halvanden time ville 174 af de 320 billister, der kørte gennem byen, have fået en bøde.

Hun tester, hvor hurtigt man kan nå at bremse med forskellige hastigheder, og hun møder en mand (billedet herover), der kørte galt med 200 kilometer i timen. Men først og fremmest skal danskerne forklare, hvorfor de blev fanget i Katrine Hertz Mortensens fotofælde.

--------------------

Se trailer for "Fotofælden" her.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}