Jeppe Nybroe taler ud på TV 2

Eksklusivt tv-interview på mandag med den danske journalist og hans palæstinensiske kollega, der blev holdt som gidsler i 28 dage.

Den danske journalist Jeppe Nybroe fortæller i et eksklusivt tv-interview mandag 17. marts på TV 2 om de 28 dage som gidsel. (Foto: Ketil Alstrup / TV 2)

7. februar blev den danske journalist Jeppe Nybroe og hans palæstinensiske kollega Rami Aysha overfaldet og bortført i Libanon tæt på den syriske grænse. Det blev starten på en lang og voldelig gidseltagning med konstante trusler på livet og krav om millioner af kroner i løsepenge.

Mandag 17. marts kl. 21.25 viser TV 2 dokumentaren "Jeppe Nybroe: Gidsel i 28 dage", hvor Jeppe Nybroe fortæller, hvordan han blev lokket i en fælde og bortført i den libanesiske grænseby Arsal fredag 7. februar.

I programmet vises også optagelser fra netop det sted, hvor Jeppe Nybroe blev bortført – optagelser, som den danske journalist selv lavede blot en uge før, gidseltagerne slog til samme sted. I programmet er der også interview med hans kollega Rami Aysha, der ligeledes blev taget som gidsel.

Jeppe Nybroe og Rami Aysha var taget til Arsal i det nordlige Libanon for at lave et interview om to svenske journalister, der blev taget som gidsler i Syrien i november 2013. Men den mand, der var deres kontaktperson til de syriske kilder, havde i stedet lokket dem i en fælde.

- Vi er blevet ydmyget, slået og pisket - mange gange. Alt menneskeligt ved os blev flået i stykker. Og vi er igen og igen blevet truet med, at de vil dræbe os. De truede også med at sælge mig videre til nogen, der var endnu værre, fortæller Jeppe Nybroe til TV 2.

Jeppe Nybroe understreger, at han ingen hjælp fik af den danske stat til at blive købt fri, og det har han fuld forståelse for:

- Da jeg hørte, at gidseltagernes allerførste krav til løsesum var fem millioner dollars, tænkte jeg, det her kommer til at tage lang tid.

Jeppe Nybroe og Rami Aysha blev bortført til et ukendt sted i grænselandet mellem Libanon og Syrien. De blev slået og pisket af gidseltagerne og udsat for konstante trusler. Først efter 28 dage lukket inde i et lille rum blev de sat på fri fod.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}