Dokumentar: "Tornadojægerne"

21. august 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

Dansk dokumentar følger tre mænd, der rejser til USA for at jagte det vildeste vejr.

Hvert år drager de tre danske mænd, Kai-Asle (th.), Thomas (i midten) og Per (tv.) af sted til den årlige tornadosæson i USA på jagt efter vilde vejrfænomener. (Fotos: Gong Media ApS / TV 2)

Hvert år drager tre danske mænd af sted til USA - på jagt efter vilde vejrfænomener under den årlige tornadosæson - og deres oplevelser kan seerne følge i TV 2-dokumentaren "Tornadojægerne" torsdag 29. august klokken 20.00.

Kai-Asle, Thomas og Per kender hinanden gennem vildtvejrsklubben, og det er deres brændende passion for det vilde vejr, der år efter år trækker de tre mænd til Staterne.

Hver dag i tre uger i træk kører de tre jægere op mod 1200 km om dagen kun for at nå deres højeste ønske: At fotografere og opleve den flotteste tornado.

Kai-Asle fotograferet i forbindelse med en tornado.

Med bilen fyldt med det nyeste udstyr kan de beregne, hvor og hvornår den næste tornado vil slå ned, og for de tre tornadojægere gælder det om at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. En enkelt fejberegning kan være fatal, og vejret kan hurtigt udvikle sig.

- Vi er ikke katastrofeturister, det er naturoplevelserne, vi går efter, fortæller Kai-Asle, der hjemme i Danmark tit møder skepsis omkring sin store passion.

I USA bliver tornadojægere modtaget som helte, fordi de er med til at advare borgerne mod kommende katastrofer. Tornadosæsonen 2013 viste sig at blive en af de voldsomste i mange år.

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}