Ny programserie på TV 2: "Cecilie & madklubben"

03. april 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

Den kærlige konkurrence mellem otte af Danmarks dygtige kokke har premiere tirsdag 9. april.

Cecilie Frøkjær. (Fotos: TV 2)

Cecilie Frøkjær er vært, når otte af de dygtigste danske kokke kæmper om at lave de bedste retter i en ny programserie på TV 2. Der er tale om en kærlig konkurrence i godt selskab, når der er premiere på ”Cecilie & madklubben” tirsdag 9. april klokken 20.00.

I de otte programmer tager Cecilie Frøkjær og kokkene seerne med bag komfuret til en venskabelig dyst om at lave dagens bedste ret.

Hver gang er én kok dagens hovedperson og dommer. Kokken bestemmer den menu, de øvrige kokke skal lave - en menu, der tager udgangspunkt i den madtradition, som dagens kok selv står for.

Kan de andre syv kokke overraske og glæde dagens kok med opfindsomme retter?

Et kig ind i kokkekunsten
De seneste år har danske kokke placeret sig på verdenskortet, når det gælder dygtighed, og i "Cecilie & madklubben" får seerne lejlighed til at få et kig ind i madens mekka, når nogle af de dygtigste kokke folder sig ud i køkkenet.

Seerne vil også få tips og tricks til madlavningen, som kan bruges hjemme i deres egne køkkener.

Stjernekokke fra nær og fjern
De otte stjernekokke er samlet på Hotel Frederiksminde i Præstø. De kommer fra vidt forskellige køkkentraditioner og er langt fra enige om, hvad der skal på tallerkenen, men deres fællesskab bygger på en altoverskyggende kærlighed til mad.

De otte kokke - fra venstre: Thorsten Schmidt, Thomas Pasfall, Bente Grysbæk, vært Cecilie Frøkjær, Francis Cardenau, Mette Martinussen, Bo Jacobsen, David Johansen og Søren Gericke.

De otte kokke er:

Bo Jacobsen
Driver sammen med sin kone R Vinbar og Restaurationen i København, hvor de gode gamle danske madtraditioner bliver udfoldet. Modtog i 2008 Champagneprisen. Har arbejdet i restaurationsbranchen i mere end 35 år og fik tilbage i 1993 for første gang en Michelin-stjerne.

Mette Martinussen 
En de mest nyskabende danske kokke, der til daglig driver gourmetrestauranten 1 th. Mette Martinussen blander mad og teater og giver sine gæster helt unikke madoplevelser. Hun er måske mest kendt for sit eventyrlige ”Madteater”.

Søren Gericke
En af Danmarks igennem tiden største kokkeprofiler, der i år kan fejre sin unikke karriere, der begyndte for 50 år siden. Han er blevet beskrevet som et mad-geni, der med nytænkning revolutionerede det danske køkken.

Thorsten Schmidt 
Danmarks bedste molekylære kok. Thorsten Schmidt har altid gået sine egne vegne i køkkenet og bruger gerne vanskelige teknikker for at skabe dramatik i sine retter. Thorsten Schmidt er ejer af Malling & Schmidt, Aarhus. Han blev Årets kok i 2006.

Francis Cardenau
Den første kok herhjemme, der modtog to stjerner i den fornemme Michelin-guide. Ejer af Le Sommelier, Umami og MASH i København, Aarhus og London. Tidligere kok på Søllerød Kro, Hotel Store Kro i Fredensborg og køkkenchef på Kommandanten i København.

Bente Grysbæk
Bosiddende i Australien. Fungerer som kok for kronprinsparret, når de besøger landet. Køkken- og restaurantchef på DANSK i Melbourne siden 2009. Tidligere souschef på Le Sommelier og Umami, hvor hun betog københavnerne med sine evner inden for den kompromisløse franske kogekunst.

Thomas Pasfall 
Blev Årets kok i 2000. Ejer af Thomas Pasfall Collection, der tilbyder catering i hele Danmark Thomas Pasfall er Fyns stolte ambassadør inden for gourmetmad. Pasfall er født og opvokset i Odense og fik i sin tid den fynske kro, Munkebo Kro, på det gastronomiske landkort.

David Johansen
Køkkenchef på Michelin-restauranten Kokkeriet. Har en stor fortjeneste i, at Kokkeriet har beholdt sin Michelin-stjerne gennem de seneste fire år. Har været med til at vinde det prestigefulde Roussillon Dessert Trofæ, som er en dessertkonkurrence, der afholdes hvert andet år.

Se traileren for "Cecilie og madklubben" her.

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}