Simi Jan på bestsellerlisten

07. november 2012;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2-korrespondentens bog blev en af de mest solgte biografer i de første ti dage i handelen.

Forsiden af bogen "Til te hos Taleban".

Torsdag 25. oktober kom TV 2-korrespondent Simi Jans debutbog ’Til te hos Taleban’ på gaden, og allerede i sin første uge holdt bogen sit indtog på bestsellerlisterne hos de to store boghandlerkæder Bog & Idé og Arnold Busck.

Hos Bog & Idé var ’Til te hos Taleban’ nummer fire blandt de solgte biografier i uge 43, mens bogen lå nummer fem hos Arnold Busck, selv om bogen kun var til salg hos boghandlerne i tre dage i den pågældende uge.

I sidste uge (uge 44) var ’Til te hos Taleban’ steget til nummer fire på bestsellerlisten hos Arnold Busck, mens den hos Bog & Idé var nummer seks.

TV 2-korrespondent Simi Jan.

Fire stjerner i Politiken ...
Bogen er også blevet anmeldt i flere aviser, og Politiken tildeler ’Til te hos Taleban’ fire stjerner og en række rosende ord:

”Selv om bogen gerne vil sælge sig selv på et teselskab med Taleban, er det ikke der, den kommer til sin ret. Det gør den til gengæld i de kapitler, hvor Simi Jan søger væk fra Nato-kilder og Talebankrigere og ned i de to lande på individniveau. Her opstår noget enestående”, skriver anmelderen Tarek Omar om den virkelighed, der er noget andet end exitdatoer, Talebanskæg og vejsidebomber. Han fortsætter:

”Det er disse paradokser, nuancer og små menneskelige fortællinger, der sjældent når frem i mediebilledet, der skærper læserens sanser for en region, der ellers kun er kendt for terror og krig. Selv om de fleste afghanere, der får stemme i bogen, er nervøse for, hvad der skal ske efter 2014, hvor de vestlige tropper overdrager sikkerheden til de afghanske styrker, formår de at opretholde et menneskeligt overskud, en stolthed, der kun kan gøre indtryk”, slutter Politikens anmeldelse.

... og i Berlingske
Mads Kastrup anmelder 'Til te hos Taleban' i BT og Berlingske og giver fire stjerner i sidstnævnte avis, hvor han kalder bogen "i passager læseværdig, indsigtsfuld og interessant".

"Simi Jan har på TV 2 forlængst vist, at hun er mere end en almindelig god nyhedsreporter i en konfliktzone. Men betragter man virkeligheden som et ituslået spejl, så er nyheder de små skarpe stumper herfra. Kravet til en bog er at sætte så mange stumper som muligt sammen for at genskabe et rigtigt stort billede", skriver Mads Kastrup, som dog ikke mener, at Simi Jans bog helt magter dette.

Simi Jan på job for TV 2 i Teheran i marts 2012.

Stædig og viljestærk
I Weekendavisens anmeldelse skriver anmelderen Pernille Bramming blandt andet:

”Simi Jan har det hele: Mod, dristighed, kulturkendskab, sprogkundskaber, det rette køn og en mor, der selv er alle mønsterbryderes moder” og fortsætter:

”Simi Jans baggrund betyder, at rigtig meget af den støj, der som oftest er på linjen mellem journalisten og de lokale, er fraværende. Hun har været på sommerferier hos sin mormor i Pakistan og kan begå sig her. Folk i Afghanistan synes umiddelbart, hun virker bekendt, fordi hun har afghanske træk. Hun taler flydende urdu, lærer sig en del dari og pashtu og taler i forvejen flydende engelsk, eftersom hun er uddannet på universitetet i Glasgow. (…)

Derfor er hun også i stand til at udnytte sit køn maksimalt: Som kvinde bliver man inviteret hjem, det gør man bare aldrig som mand på de kanter, og i hjemmene kan Simi Jan møde kvinder og få den anden halvdel af verden med i sine beretninger.”

Men Pernille Bramming savner også noget i bogen:

”Undervejs får man meget at vide om livet som nyhedskorrespondent og en del om forholdene i Pakistan og Afghanistan. Alligevel savner man inderligt at komme et par spadestik dybere i analysen af disse samfund…”

Bogen får tre stjerner hos Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor anmelderen gerne ville have været endnu tættere på Simi Jans private liv.

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}