Nye dokumentarer i primetime

Familie og opdragelse er temaet for nye dokumentarer de kommende to tirsdage.

Familien Bowen med deres drenge i alderen 4-19 år. Men ingen piger, og det er et problem, fortæller familien i dokumentaren "Giv os nu den datter!"


Frem til OL sender TV 2 de kommende to tirsdage nye udenlandske dokumentarer i primetime - og temaet for dem begge er familie og opdragelse.

Tirsdag 17. juli sender TV 2 dokumentaren "Giv os nu den datter!" - og originaltitlen siger det lige så tydeligt: "8 boys and wanting a girl".

I programmet møder seerne nogle engelske familier, der er begunstiget med en skøn flok drengebørn, men hvor der slet ingen piger er. Ofte er det et problem for moderen, der savner en datter.

Nogle af familierne går langt i forsøget på, at det næste barn bliver en pige - fra gamle husråd om at ligge på siden efter sex til indtagelsen af diverse mærkelige urter.

Men spørgsmålet er, om noget af det overhovedet virker, eller om man blot skal acceptere sin skæbne. Og er det moralsk forsvarligt at forsøge at styre hvilket køn, ens barn får?

Violinspil kan trænes fra en meget ung alder, mener man i den engelsk-kinesiske familie, som seerne møder i dokumentaren "Kæft, trit og tigermor".


"Kæft, trit og tigermor"
Programmet "Kæft, trit og tigermor", der sendes tirsdag 24. juli, handler om at være mor på kinesisk. Og de kinesiske mødre er ikke til tant og fjas!

"Et barn skal bruge 99 procent af sin tid på at uddanne sig og én procent på at lege." Sådan siger en britisk-kinesisk ung mor, hvis seksårige søns lektie-skema fylder en hel væg.

Hun er ikke atypisk i den kinesiske kultur, der lægger vægt på skrap disciplin, og hvor kun de højeste karakterer er acceptable. Derfor er kinesiske børn også vant til at blive skældt ud, hvis de ikke leverer.

Samtidig gør mødrene meget ud af, at de dovne engelske kammeraters slappe attitude til karriere og succes ikke smitter af på deres egne børn: "Vi er kinesere, vi vil være de bedste", som de siger.

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}