Historiske Emmy-nomineringer til ”Armadillo”

TV 2-dokumentaren fik hele fire nomineringer i stjernebesat felt ved nomineringen til Emmy-priserne inden for nyheder og dokumentar.

Fra dokumentarfilmen "Armadillo". (Fotos: Lars Skree / TV 2)


TV 2s dokumentarfilm ”Armadillo” om den danske krigsindsats i Afghanistan, som har høstet danske og internationale priser i stort tal, har endnu en gang gjort sig internationalt og stærkt bemærket.

Det skete, da ”Armadillo” fik hele fire nomineringer til de prestigefyldte Emmy-priser inden for nyheder og dokumentar, da nomineringerne blev offentliggjort torsdag aften. Det er aldrig tidligere sket, at en dansk dokumentar har fået så mange Emmy-nomineringer. Priserne uddeles 1. oktober i New York.

De fire nomineringer var det højeste antal til en dokumentar under 2012-Emmy-nomingeringerne. ”Armadillo” er nomineret i et stjernebesat felt af nyheds-, aktualitets- og dokumentarprogrammer produceret i hele verden i et fantastisk nyhedsår med historiske begivenheder i f.eks. Egypten, Libyen, Syrien og Japan, naturkatastrofer, finanskrise, drabet på Osama Bin Laden og meget andet.

”Armadillo” og instruktøren Janus Metz er nomineret for ”Bedste dokumentar” og i kategorien ’Enestående dækning af en løbende nyheds-historie”. Herudover er fotograf Lars Skree nomineret for ”Bedste fotografering” af en dokumentar, og klipper Per K. Kirkegaard er nomineret for ”Bedste klipning” af en dokumentar. ”Armadillo” er produceret for TV 2 af Fridthjof Film.

"Armadillo" har modtaget en lang række priser herhjemme og i udlandet - i marts 2012 Danmarks største tv-pris TV-Guld.


Priser til ”Armadillo” i 2010, 2011 og 2012
Foruden en række internationale priser i 2010 og 2011 fik ”Armadillo” tre priser ved den danske tv-branches TvFestival 2011 – for bedste dokumentar og for fotograferingen og klipningen af en dokumentar. I marts 2012 blev ”Armadillo” vinder af den store TV-Guld-pris på 100.000 kroner fra Billed-Bladet.

”Armadillo” blev vist på TV 2 i 2011, hvor filmen også lagde grunden til en stor og direkte debat om Danmarks engagement i Afghanistan. Efter TV-Guld-prisen til ”Armadillo” sagde TV 2s programdirektør, Palle Strøm, blandt andet:

- ”Armadillo”-aftenen med dokumentar og debat var et af højdepunkterne på dansk tv i 2011. TV 2 viste den prisbelønnede dokumentar for næsten 1,1 mio. seere, der vurderede filmen meget højt – til 4,3 på en skala fra 1 til 5 - og efterfølgende havde debatten om Afghanistan næsten 800.000 seere. Jeg er både glad og utroligt stolt over ”Armadillo”.

Den unikke film ”Armadillo” blev lavet, da instruktør Janus Metz og fotograf Lars Skree fik lov til, i et halvt år, at følge de danske soldater i forreste linje med kameraet tændt på afgørende tidspunkter og under voldsomme kamphandlinger.

På lige fod med kampenheden måtte såvel Janus Metz som Lars Skree skrive testamente og brev til deres nærmeste pårørende, i fald de blev såret eller dræbt i løbet af de seks måneder, opholdet varede. Og det var med god grund, for de to filmfolk konstant var med helt fremme på patruljer, hvor projektiler og granater svirrede om ørerne på dem. Flere af enhedens soldater blev såret under udsendelsen, og tre soldater fra en nærliggende base blev dræbt af en vejsidebombe.

-------------------------

Man kan læse om alle Emmy-nomineringerne her

 

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian).
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}