”Armadillo” er årets dokumentar

TV 2s meget roste dokumentar om den danske krigsindsats i Afghanistan fik TV-Guld-prisen. Også guld til Mikkel Beha Erichsen og en ærespris til Morten Spiegelhauer.

"Armadillo" har modtaget talrige priser i udlandet. Fredag 16. marts blev dokumentarfilmen hædret med TV-Guld-prisen som Danmarks bedste dokumentar. (Foto: Lars Skree / TV 2)


Der stod TV 2 på landets største tv-pris, da Billed-Bladet fredag uddelte hæder til Danmarks bedste tv-programmer og tv-værter ved en stor gallafest i Odd Fellow Palæet i København.

Vinderen af TV-Guld-prisen på 100.000 kroner, dokumentarfilmen ”Armadillo”, går tættere på den danske krigsindsats i Afghanistan end tidligere. Filmen, der er tilrettelagt af Janus Metz og fotograferet af Lars Skree, er flere gange hædret med internationale priser og er solgt til visning i flere lande.

I anledning af hædersprisen genudsendes "Armadillo" i tv-versionen på TV 2 søndag 22. april - efter den danske tv-premiere på filmen "Brothers".

På TV 2 blev filmen sendt første gang i januar 2011, hvor den også lagde grunden til en stor og direkte debat om Danmarks engagement i Afghanistan.

- ”Armadillo”-aftenen med dokumentar og debat var et af højdepunkterne på dansk tv sidste år. TV 2 viste den prisbelønnede dokumentar for næsten 1,1 mio. seere, der vurderede filmen meget højt – til 4,3 på en skala fra 1 til 5 - og efterfølgende havde debatten om Afghanistan næsten 800.000 seere. Jeg er både glad og stolt over ”Armadillo”, og det er helt fortjent, at TV-Guld-prisen fra Billed-Bladet i år går til denne enestående dokumentarfilm, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm.

Morten Spiegelhauer fotograferet i forbindelse med et af de "Operation X"-programmer, der afslørede misbrug af offentlige midler, nemlig udsendelsen "Firmafest på statens regning".


Ærespris til Morten Spiegelhauer
Prisen til ”Armadillo” var ikke det eneste TV-Guld til TV 2 fredag aften. Som en overraskelse uddeltes en ekstra og særlig ærespris for dybdeborende journalistisk gennem mange år til Morten Spiegelhauer, værten på TV 2s undersøgende dokumentarprogram ”Operation X”.

Under stående klapsalver blev Morten Speigelhauer hædret for sin ”fantastiske evne til at afsløre misbrug af offentlige midler og inkompetence”.

Mikkel Beha Erichsen blev for andet år i træk kåret til "årets mandlige tv-vært". (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV-Guld til
Mikkel Beha Erichsen
Da værtspriserne blev uddelt, stod der også TV 2 på prisen for ”årets mandlige tv-vært”. Denne hæder gik for andet år i træk til ”Go’ morgen Danmark”-vært Mikkel Beha Erichsen.

- Gode værter er afgørende, når tv-programmer skal fungere optimalt på skærmen - uanset om det er nyhedsudsendelser, underholdning eller magasinprogrammer, der skal præsenteres for seerne. Derfor er jeg superstolt og glad, hver gang TV 2s værter modtager priser, siger Palle Strøm.

Blandt de i alt ti nominerede værter til ”årets kvindelige tv-vært” og ”årets mandlige tv-vært” var de otte fra TV 2.

DR-værterne Louise Wolff og Ane Cortzen fik priserne for henholdsvis ”årets kvindelige vært” og ”årets stjerneskud”, og DR1-serien ”Borgen” blev ”årets tv-program”.

 

 

Læs flere nyheder

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}