Med cougarkvinder på jagt efter ungt kød

18. januar 2012;
Af: TV 2 Kommunikation

Ny, dansk dokumentar om kvinder over fyrre, der dater meget yngre mænd på TV 2 fra tirsdag 24. januar.

Eva, Tine og Malene (fra venstre) er såkaldte cougarkvinder. De jagter unge mænd - og de ved, hvad de vil have.


Mænd har altid gjort det - nu gør kvinderne det også: De scorer ungt.

I Hollywood har Madonna og Demi Moore fundet yngre mænd og viser dem stolt frem. I Danmark gør Caroline Fleming og grevinde Alexandra det samme. Overalt er det en voksende tendens blandt modne kvinder. Faktisk breder fænomenet sig så eksplosivt, at store, internationale finansblade skriver lange, økonomiske analyser af den industri, der følger i kølvandet på den kommercielt interessante og hastigt voksende målgruppe "cougars". 

Den danske dokumentar "Cougarkvinderne - jagten på ungt kød", som TV 2 viser 24. januar kl. 22.35, går tæt på fænomenet og følger tre kvinder i fyrrene, som alle har hang til mænd, der er meget yngre end dem selv.

Og de følger deres lyst på trods af omverdenens fordomme og kritiske blikke. Hos mændene har det altid været anerkendt og accepteret, at partneren er en væsentlig yngre årgang, men cougarkvinderne møder en helt anden modstand.

Kvindefrigørelse eller evig ungdom?
Hvad handler det egentlig om? Er det kvindefrigørelse og endnu et skridt på vejen, hvor kvinderne viser, at biologien ikke kan stoppe dem? Er det en sociologisk udvikling, der er et resultat af, at kvinder er blevet så ligestillede og økonomisk uafhængige, at de ikke har brug for en stærk mand og forsørger at læne sig op ad?

Eller er kvinderne bare blevet slaver af det kommercielle samfund, vi lever i, hvor de stræber mere og mere desperate efter idealet om evig ungdom?

Modne kvinder, der ved, hvad de vil have
Der er mange spørgsmål, men sikkert er det, at det puster til et tabu og stadig vækker langt større forargelse, når en moden kvinde scorer ungt, end når det er manden, der er den ældste i et forhold.

"Cougarkvinderne - jagten på ungt kød" åbner døren til et univers af modne kvinder, der trodser klimakteriet og nægter at lade tabuer og fordomme diktere deres livsstil. Det er stærke kvinder, der ved, hvad de vil have, og de ved, hvordan de får det.

Landets ukronede cougar-dronning
Malene Lykke er 45 år, fraskilt og mor til Michelle på 21. Hun kalder sig "Danmarks ukronede cougar-dronning", og hun har hang til fest og farver.

Malene er den garvede cougar, der elsker sit liv og de yngre mænd. Hun er på en evig jagt og nyder det fix, hun får, men savner en bredere accept af sin livsførelse.

Cougarcentral
Trine Thorendal er 40 år, har to teenagedøtre og har været single i et år. Hun er både forretningskvinde og cougar, og det er hende, der står bag Danmarks første datinghjemmeside for cougarkvinder, "Cougarcentral".

Trine håber, at hjemmesiden kan være med til at skabe anerkendelse af og opmærksomhed om cougarkvinderne. Samtidig håber hun, at der også er en ung mand til hende et sted.

Et valg med store konsekvenser
Eva Lisborg på 41 år er mor til to døtre og gik fra pigernes far for ti måneder siden. Efter bruddet oprettede hun en profil på "Cougarcentral" - og i forhold til omverdenen var hun meget åben omkring hendes hang til yngre mænd.

Det fik imidlertid store konsekvenser for hende, men Eva lod sig ikke slå ud, og hun går stadig på date med unge fyre.

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}