Når hverdagen er lidt for ekstrem

”Extrem” er ny værtsbåret hverdagsdokumentar på TV 2

Mikkel Frey Damgaard er vært på den nye serie "Extrem", der går tæt på tendenser og strømninger blandt danskerne. (Foto: Mads Nielsen/TV 2)


Sundhedsfanatikere, pillemisbrugere og mænd, der lægger sig under kniven i jagten på skønhed. I seks nye dokumentarprogrammer går den nysgerrige vært Mikkel Frey Damgaard tæt på danskere, der i ekstrem grad går skridtet videre end langt de fleste af os, når det handler om, hvordan vi lever i hverdagen. ”Extrem” har premiere torsdag 10. marts klokken 21.25 på TV 2. 

- ”Extrem” er en hverdagsdokumentarserie på TV 2 om almindelige danskere, der har truffet nogle ekstreme valg. Vi opsøger for eksempel de danskere, der lever så sundt, at de næsten er syge af det. Vi møder også nogle, der spiser piller hver dag for at yde det optimale. Og andre, der lader sig operere gang på gang for at blive skønne nok. I ”Extrem” ser vi på tendenserne blandt danskerne lige nu og møder nogle, for hvem det er blevet lidt af en besættelse at leve lige præcis på deres måde, siger TV 2-redaktør Lasse Bjerre.

Sund kost og motion har overtaget Michelles liv. (Foto: TV 2)

Sundhed med bivirkninger
I første program kommer seerne en tur med ud på sundhedens overdrev. For danskerne er vilde med at være sunde. Vi løber som aldrig før. Vi køber mere sundt end nogensinde. Aviser og tv er fyldt med gode råd til, hvordan vi skal leve et sundere liv, og vi lytter rigtigt godt efter. Men hvor går grænsen? ”Extrem” møder 21-årige Michelle, der har lyttet så meget efter, at sundhed for hende er blevet en besættelse. Hun motionerer meget hver dag og er blevet så besat af det, at hun siger nej til alt andet i sit unge liv.

Trang til opmærksomhed
Et af de øvrige programmer sætter fokus på de unges trang til opmærksomhed og dét at være ”på”. Vi møder Niklas, der har en af de højeste uddannelser, man kan få i dette land, men samtidig har han et enormt behov for at blive set, og hans store drøm er at medvirke i et af tidens store realityprogrammer. ”Extrem” tager også fat i danskernes stigende spillelidenskab og frygt for hjemmerøverier – en frygt, der for nogle er blevet så stærk, at de sover for nedrullede jerngitre i soveværelset om natten.

Nyt ansigt på skærmen
Mikkel Frey Damgaard er værten, der undrende og spørgende går tæt på de danskere, der har taget de ekstreme valg. Mikkel Frey Damgaard, der er uddannet journalist, har ikke tidligere været på skærmen, men har arbejdet på bl.a. ”Operation X”, hvorfra han har en masse erfaring. Men han understreger, at de to programmer ikke på nogen måde kan sammenlignes:

- ”Operation X” er et afslørende dokumentarprogram, hvor de ansvarlige bliver stillet til ansvar. Med ”Extrem” sender TV 2 et program i luften, som nysgerrigt opsøger og belyser tendenser, der rører sig blandt danskerne. ”Extrem” konkluderer og dømmer ikke. Det er op til seerne selv at tage stilling. I vores programmer kunne vi aldrig finde på at gå undercover eller prøve ting af på egen krop. Vi opsøger miljøerne åbent og nysgerrigt, siger Mikkel Frey Damgaard, der selv har en ekstrem passion – for vinterbadning.

----------------------

"Extrem" sendes første gang torsdag 10. marts kl. 21.25 på TV 2.

Læs flere nyheder

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}