En komedie ovenpå et drama kalder Nikolaj Lie Kaas sin nye serie, 'Agent', der er produceret af Zentropa. Serien er i otte afsnit og har premiere søndag 2. juli på TV 2 Play og søndag 9. juli på TV 2.

- Jeg har altid tænkt, at der et stort potentiale i min branches originaler og historier, og jeg har altid været fascineret af mennesker og karakterer, der ikke selv kan se de åbenlyst forkerte valg, de tager, siger Nikolaj Lie Kaas, der både har skrevet og instrueret serien. 

Går ikke helt så godt

Hovedpersonen Joe arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen, men det er ikke glitter og fest, det hele. Han er en rar fyr med de rigtige forbindelser og med store planer for fremtiden. Men det går ikke helt så godt, som det kunne. Hans ekskone vil begrænse hans samvær med deres fælles datter, han skylder Thomas Blachman halvanden million, hans mor, der også er hans chef, har sat ham stolen for døren - og så er Ulrich Thomsen på udkig efter en ny agent.

Joe - en stor optimist

Joe, der spilles af Esben Smed, forsøger desperat at holde hovedet oven vande. Men det går ikke efter planen, og Joe må konstant slukke ildebrande, jonglere absurde problemer og gå til yderligheder for at hjælpe sine klienter. Men han giver aldrig op, og med ukueligt gåpåmod og stor optimisme kæmper han videre. Midt i det kaos, der udgør Joes liv, er han også delefar, og hans 10-årige datter længes efter hans opmærksomhed.
 'Agent' er en intens, sjov og rørende fortælling om en mand med hjertet på det rigtige sted, men med de forkerte prioriteter.  

Masser af kendte ansigter

Udover Esben Smed medvirker en lang række kendte danske skuespillere og kunstnere. Julie Agnete Vang spiller hans ekskone, Hannah, Joes mor, Vibeke, spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, Joe og Hannahs datter, Tallulah, spilles af Selma Sol í Dali Pape, Line, Joes assistent, spilles af Mathilde Arcel, og Hans Henrik Clemensen spiller Joes advokat, Evald.

Det øvrige cast i 'Agent' tæller masser af store og kendte skuespillere og personligheder, som blandt andre Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Nikolaj Coster-Waldau, Nukâka Coster-Waldau, Sigrid Husjord, Melvin Kakooza, Gun-Britt Zeller, Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt, der alle spiller sig selv i nye og spændende versioner i en farverig verden fyldt med skønne og skøre karakterer.

Verdenspremiere i Berlin

I februar i år havde 'Agent' verdenspremiere på filmfestivalen 'Berlinalen', hvor den var udtaget til programsektionen 'Berlinale Series' sammen med seks andre internationale serier i konkurrence om den nystiftede pris 'Berlinale Series Awards'.

Her var den røde løber rullet ud i biografpalæet Zoo Palast, hvor seriens to første afsnit blev vist for verdenspressen, inviterede og festivalgæster.

Efter premiere sagde Nikolaj Lie Kaas:

- Jeg synes, det var meget bevægende. Det var en stor overraskelse, at publikum grinede så meget. Jeg var slet ikke klar over, at de ville være så meget oppe at køre, og jeg troede ikke, at den form for humor kunne rejse internationalt.

'Agent', der er på i alt otte afsnit, er skrevet og instrueret af Nikolaj Lie Kaas. Serien er produceret af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth, mens Pernille Bech Christensen er TV 2 executive producer.