Nikolaj Lie Kaas og Zentropas nye TV 2-serie 'Agent' er udtaget til filmfestivalen i Berlin

Joes datter Tallulah (Selma Sol í Dali Pape), Joe (Esben Smed) og Dar Salim i ’Agent’. (Foto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2)

Joes datter Tallulah (Selma Sol í Dali Pape), Joe (Esben Smed) og Dar Salim i ’Agent’. (Foto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2)

Serien får premiere senere i år på TV 2 PLAY og TV 2

Berlinalen har netop offentliggjort programmet til årets filmfestival, og her er der markant dansk deltagelse på seriefronten med TV 2 og Zentropas nye, stjernebesatte komediedramaserie 'Agent'. Serien, der er skrevet og instrueret af Nikolaj Lie Kaas, får verdenspremiere på filmfestivalen tirsdag 21. februar, hvor de første to afsnit vises for gæster og verdenspressen i biografpalæet Zoo Palast.

Helt ny og eksklusiv kategori

'Agent' er udtaget til programsektionen 'Berlinale Series' sammen med seks andre internationale serier. Her vil den konkurrere om den nystiftede pris 'Berlinale Series Awards', som overrækkes sammen med festivalens øvrige priser til den afsluttende prisgalla.

- Det er utroligt flot, at 'Agent' er blevet nomineret i denne helt nye og eksklusive kategori for serier på en så stor filmfestival som Berlinalen. Jeg glæder mig meget på både Nikolaj, Zentropa og TV 2s vegne, og nomineringen er et vigtigt skridt på den rejse, vi ønsker for TV 2 Fiktion. Nemlig at være med helt fremme og i toppen af international serieproduktion, siger Pernille Bech Christensen, TV 2 executive producer.

Beæret og stolt Nikolaj Lie Kaas

   - Jeg er beæret over, at 'Agent' er udtaget og er stolt over og glad for, at de har tænkt på os i denne fornemme sammenhæng. 'Agent' er lige dele humor og alvor, og jeg håber, at publikum vil give den en chance og ikke slår over på 'MasterChef' alt for hurtigt, siger Nikolaj Lie Kaas, der selv vil være tilstede ved uddelingen i Berlin. 

Nikolaj Lie Kaas står bag den nye TV 2-komediedramaserie ’Agent’, der får premiere senere i år. (Foto: Henrik Ohsten/Zentropa /TV 2)

Nikolaj Lie Kaas står bag den nye TV 2-komediedramaserie ’Agent’, der får premiere senere i år. (Foto: Henrik Ohsten/Zentropa /TV 2)

Esben Smed i hovedrollen

Nikolaj Lie Kaas har både skrevet og instruerer 'Agent', som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Agentfirmaet er et gammelt familieforetagende, der ejes af Joes mor, Vibeke, men Joe har store drømme og planer med firmaet.

Desværre går det ikke helt efter planen. Artisterne truer med at forlade firmaet, gælden vokser og vokser, og hans mor har trådt på bremsen. Privat kører det heller ikke. Joe skal som delefar finde tid og overskud til sin datter, og ekskonen Hannah truer med at hive ham i Familieretshuset for at begrænse samværet. Men Joe giver aldrig op, og med ukueligt gå-på-mod og stor optimisme kæmper han videre.

Instruktør og forfatter Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Dar Salim i ’Agent’. (Foto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2).

Instruktør og forfatter Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Dar Salim i ’Agent’. (Foto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2).

Masser af stjernenavne

Udover Esben Smed medvirker en lang række kendte danske skuespillere og kunstnere. Julie Agnete Vang spiller hans ekskone Hannah, Joes mor, Vibeke, spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, Joe og Hannahs datter, Tallulah, spilles af Selma Sol í Dali Pape, Line, Joes assistent, spilles af Mathilde Arcel, og Hans Henrik Clemensen spiller Joes advokat Evald.

Det øvrige cast i 'Agent' tæller masser af store og kendte skuespillere og personligheder, som blandt andre Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Nukâka Coster-Waldau, Sigrid Husjord, Melvin Kakooza og Gun-Britt Zeller, der alle har sagt ja til at spille 'sig selv' - mere eller mindre overdrevet i en farverig verden fyldt med skønne og skøre karakterer.

Serien, der er på i alt otte afsnit, produceres af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth, mens Pernille Bech Christensen er TV 2 executive producer. Serien får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 senere på året.

Billede {0} af {1}