Vilde storke yngler på TV 2 FRI

For første gang er det muligt at følge vilde storke yngle i Danmark på helt tæt hold, når TV 2 FRI livestreamer fra en storkerede i Sønderjylland.

TV 2 FRI gør det muligt at komme helt tæt på de to vilde storke i en storkerede i Sønderjylland. (Arkivfoto: Scanpix)

Det kan ikke være mere ’Naturen LIVE’, når TV 2 FRI sammen med Storkene.dk går helt tæt på et vildt storkepar, der lige nu yngler i en storkerede i Sønderjylland. TV 2 FRI er netop nu i gang med eventen ’Naturen LIVE – forårskuller’ på nettet og på tv senere i maj  og derfor har kanalen fået adgang til at livestreame fra det sted, hvor et vildt storkepar har slået sig ned.

Dermed kan alle interesserede følge udviklingen døgnet rundt på helt tæt hold. De første to storkeæg er lagt og dermed er der forhåbentlig storkeunger på vej i Sønderjylland. Storkene og æggene kan følges på fri.tv2.dk, og det håber TV 2 FRIs redaktør Micha Barken-Fuglede, at mange danskere vil gøre.

- For første gang i mange år yngler vilde storke i Danmark en ellers meget truet og elsket fugl kan altså være på vej tilbage. Vi vil gerne glæde, fascinere og oplyse seerne om vores dejlige danske natur. Det første vilde storkepar i Danmark er en kærkommen lejlighed. I ’Naturen LIVE’ kan vi se nærmere på og lære mere om den kendte, men desværre også meget sjældne fugl. Vi vil gerne opfordre seerne til at holde øje med de nye æg på fri.tv2.dk, og hvis vi kender dem ret, vil de også rapportere, når æggene klækker, siger Micha Barken-Fuglede.

Stor chance for succes
Storkereden, der har til huse i Smedager i Sønderjylland, har tidligere været beboet af en stork af svensk afstamning, men han er fløjet. Nu bor der et nyt par, som begge er vilde storke. Hunnen er ikke ringmærket, men hannens ring afslører, at han er udruget i Tyskland. Hunstorken vil i de kommende dage lægge yderligere et til to æg, som storkeparret skiftevis vil ruge på i cirka 33 dage.

Overlever ungerne foråret, er der altså udsigt til flere vilde storke i Danmark. Det er første gang i ti år, at det sker. For tre år siden forsøgte et ungt vildt storkepar at yngle ved Skærbæk i Sønderjylland, men det mislykkedes. Chancerne i Smedager er langt større, da hunstorken er erfaren og har opfostret storkeunger tidligere.