Tv-nyheder belønnes for at gå imod strømmen

Nyhedsvært Mikael Kamber og TV 2 Nyhederne modtog KLF-hæderen ”Buketten” i TV 2s nyhedsstudie på Kvægtorvet.

TV 2 Nyhederne og vært Mikael Kamber, der har været med til at gennemføre ideen om ’19 inspiration’, hædres af Danmarks største lytter- og seerorganisation.

- Vi lever i en verden, hvor vi bombarderes med triste, skræmmende og negative nyheder dagen lang fra alle medier. En så massiv påvirkning med negative nyheder påvirker vores syn på den verden, vi lever i, og derfor vil vi gerne belønne Mikael Kamber og TV 2 Nyhederne for at gå mod strømmen med deres ’19 inspiration’.

Det siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær for KLF, Kirke & Medier, der er Danmarks største mediebrugerorganisation, og han giver dermed baggrunden for KLF’s hæder ”Buketten” til TV 2 Nyhederne. ”Buketten” uddeles fire gange om året til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier.

’19 inspiration’ er et fast indslag i 19 Nyhederne, som fortæller om ting, der lykkes og kan inspirere, eller om folk, der har fundet løsninger eller bud på løsninger. TV 2 indførte ’19 inspiration’ i januar 2016, og seerne har taget meget positivt imod nyskabelsen.

- Og hvad inspirerer mest? Nyheder om alt, hvad der går galt, eller nyheder om noget, der lykkes? Det sidste, naturligvis, siger Mikael Arendt Laursen.

Inspirerende nyheder kræver en ekstra indsats
Nyhedsvært Mikael Kamber har i mange år kæmpet for at sikre fortælling af inspirerende nyheder i medierne, og han tog allerede action på sagen, da han blev chefredaktør på JydskeVestkysten i 2007. Mange år senere blev han en af hovedkræfterne i arbejdet med ’19 inspiration’ på TV 2.

- Hvis du ser en gennemsnitlig dansk nyhedsudsendelse eller avis, vil du tro, at Danmark er en jammerdal. Og det er jo ikke tilfældet! Derfor har jeg i mange år været fortaler for, at vi lavede et fast element med gode nyheder i 19-udsendelsen. Når vi gør det med stempel på, viser vi, at vi er stolte af det og står ved, at gode nyheder også er en del af nyhedsdækningen, siger Mikael Kamber til KLF.

Han tilføjer, at historierne i ’19 inspiration’ kræver en ekstra indsats, fordi den type indslag og vinkler ikke ligger naturligt i mediernes fødekæde.

- Nu er vi kommet rimeligt godt op i gear. Men vi vil gerne have inspirationshistorierne højere op i udsendelserne, og at de også handler om de tungere samfundsspørgsmål, siger Mikael Kamber.