TV 2 udvikler fortsat på ”Den som dræber 2”

Krimiserien ”Den som dræber” er omgivet af stor interesse. TV 2 og de internationale samarbejdspartnere følger modtagelsen af serien i både Danmark og udlandet, inden der tages beslutning om sæson 2.

Tre af hovedrolleindehaverne i "Den som dræber", Laura Bach, Jakob Cedergren (tv.) og Lars Mikkelsen. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)


TV 2s nye serie ”Den som dræber” har vakt international interesse, og derfor følges modtagelsen hos seerne i både Danmark og udlandet, inden der tages en afgørelse om en sæson 2.

- ”Den som dræber” er en krimi af høj, international standard, som har opnået salg til en lang række lande. Eftersom ”Den som dræber” er en co-produktion, hvor TV 2 dækker cirka halvdelen af det samlede budget, afventer vi og vores samarbejdspartnere naturligvis modtagelsen af ”Den som dræber” i forskellige lande, siger TV 2s programchef, Keld Reinicke.
 
Seerudviklingen analyseres
Den endelige beslutning om sæson 2 afventer desuden, at TV 2 har analyseret reaktionerne og seerudviklingen på sæson 1 i Danmark.
 
- Det har bestemt gjort indtryk på os, at seertallene er faldet betydeligt – også mere end man kunne forvente, når det bliver forår, og de lyse timer og højere temperaturer får danskerne til at skære ned på tv-forbruget. Vi har modtaget en del tilkendegivelser om bl.a. seriens indhold og sendetidspunktet via fokusgrupper, seerreaktioner o.l., og alle disse reaktioner vil vi analysere og vurdere, siger Keld Reinicke og fortsætter:
 
- På TV 2 har vi ønsket at forny krimigenren, men ved at arbejde for markant fornyelse tager man også en chance.

Ulrich Thomsen som Martin Høeg og Laura Bach som Katrine Ries Jensen i et af de tidligere afsnit af "Den som dræber".


Programchefen siger, at ”Den som dræber” er blevet en rigtig god, skarp og fornyende krimi, der har formået at fange de unge seere og såkaldte light-viewers med lavt tv-forbrug, som normalt er vanskelige at få til tv-apparaterne. Samtidig har serien fået et internationalt snit, der har matchet gode, skandinaviske krimiserier og har ført til stor, international interesse.
 
”Den som dræber” som spillefilm
Efter at forårets ti afsnit er vist på TV 2, går der nogle måneder, inden ”Den som dræber” igen dukker op på skærm og lærred. Det sker til efteråret, når en helt ny ”Den som dræber”-spillefilm får premiere i de danske biografer. Til efteråret vises ”Den som dræber” sæson 1 på tv-kanaler i bl.a. Norge, Sverige og Tyskland.
 
”Den som dræber” har p.t. et seergennemsnit på 1.074.000 seere blandt alle danskere. Blandt de 21-50-årige er seerandelen høj – 47 procent – i gennemsnit. Det seneste afsnit søndag 1. maj blev set af 859.000 danskere.