TV 2-serier udvalgt til Berlin-festival

Veteranen CC (Dar Salim) og politikvinden Louise (Danica Curcic) i TV 2s kommende serie 'Kriger'. (Foto: Karoline Tiara Lieberkind / TV 2)

Den udenlandske interesse for TV 2s fiktionsserier fortsætter. Flere serier og sæsoner sælges til udlandet, og på Berlin International Film Festival er to af de tre serier på branche-konferencen ’Danish Series Showcase’ fra TV 2.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation


Interessen fra udlandet for TV 2s fiktionsserier har været støt stigende gennem de senere år, og interessen viser sig også ved den store Berlin International Film Festival, Berlinalen, der indledes 15. februar.

Under Berlinalen gennemføres branche-konferencen ’Danish Series Showcase’ mandag 19. februar, hvor tre nye, danske tv-serier præsenteres, og hvor der følges op med debat med de kreative kræfter bag serierne samt networking. Og to af de tre danske serier, som er udvalgt til ’Danish Series Showcase’, er TV 2-serier.

Det drejer sig om Christoffer Boes actiondrama ’Kriger', som i Berlin præsenteres af producer Peter Bose, Miso Film, og seriens hovedrolleindehaver, Dar Salim, samt Bille Augusts ’Lykke-Per’, som præsenteres af Bille August selv sammen med hovedrolleindehaveren, Esben Smed. Den tredje danske serie på konferencen er DR-serien ’Liberty’.

- Dansk tv-fiktion har en særlig position i især Nordeuropa – og dermed også på festivalen i Berlin. Og det er en stor ære, at to af vores kommende serier er udvalgt som repræsentanter for noget af det bedste, vi kan levere fra Danmark, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

’Kriger’ – som du kan læse mere om her – forventes udsendt på TV 2 i efteråret 2018, mens ’Lykke-Per’ forventes at få premiere på TV 2 i begyndelsen af 2019. ’Danish Drama Showcase’ er arrangeret af Det Danske Filminstitut og Copenhagen Film Fund i samarbejde med TV 2, DR og Nordisk Film.

De to hovedrolleindehavere i miniserien 'Lykke-Per': Katrine Greis-Rosenthal som Jakobe og Esben Smed som Per Sidenius. (Foto: Rolf Konow / TV 2)

Mere salg af tv-fiktion til udlandet
TV 2-serier som ’Kriger’, ’Lykke-Per’, ’Norskov’ og ’Greyzone’, der har premiere på TV 2 søndag 25. februar, sælges til udlandet af eksterne samarbejdspartnere. Herudover står TV 2 selv for salget af et udvalg af andre serier, og også her oplever TV 2 stigende interesse.

Det gælder f.eks. ’Badehotellet’, som mandag 12. februar har premiere på sæson 5 i Danmark.

De første fire sæsoner af ’Badehotellet’ er tidligere blevet solgt til bl.a. Sverige, Norge og Finland. Men allerede nu – inden sæson 5 har haft premiere i Danmark – står det klart, at også alle de øvrige skandinaviske lande inklusive Finland skal se 2018-sæsonen af dramaserien om Andersens Badehotel. Også Grækenland har købt alle fem sæsoner af ’Badehotellet’.

De nordiske naboer i Norge, Sverige, Island og Finland har ligeledes købt den danske serie ’Mercur’, som i 2017 blev TV 2 CHARLIEs største seersucces nogensinde, og som senere i foråret 2018 vises på TV 2s hovedkanal.

TV 2 er desuden i forhandlinger med flere forskellige lande om salg af to andre serier, julekalenderen ’Tinkas juleeventyr’ og TV 2 ZULU-serien ’Perfekte Steder’.