TV 2 præsenterer TV 2 Fri

Danmarks Største Fællesskab udvides med ny nichekanal i foråret 2013.


- Det er en glædens dag på TV 2 i dag. Efter flere års ventetid er vi nu klar med en ny kanal, og vi byder TV 2 Fri velkommen i familien næste forår. Vores nye lillebror supplerer de øvrige TV 2-kanaler på fortrinlig vis, og jeg er stolt af at kunne præsentere en kanal, der rummer det nære, det nyttige og det kernedanske – alt det, vi i virkeligheden sætter allermest pris på, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

TV 2 Fri er Danmarks første fritidskanal med fokus på have, hobby, mad, gør-det-selv, bolig, vejr og meget mere til seernes nære liv. Kanalen hylder den aktive fritid og giver seerne programmer med høj nytteværdi, som kan omsættes til forbrugeroplysninger, gode råd og oplevelser. 

- TV 2 Fri tager os med rundt i hele Danmark, og jeg glæder mig til at kunne give tv-seerne en kanal, der er unik i sin profil og programsammensætning.  TV 2 Fri er et stærkt alternativ til de kanaltilbud, som allerede findes på markedet, og det bliver en fornøjelse med den at kunne imødekomme den efterspørgsel, vi kan mærke i tiden efter fjernsyn, der er ægte, nært og nyttigt. På TV 2 Fri skal vi kunne mærke livet, og vi skal kunne nå at trække vejret, og derfor vil kanalen være stedet, som for alvor introducerer slow-tv til danskerne. Tilsat et meget stærkt TV 2-DNA tror vi på, at TV 2 Fri kan blive en populær kanal hos de danske tv-seere, siger Maiken Wexø, kanalchef for TV 2 Networks.

Kanalchef for TV 2 Networks, Maiken Wexø. (Foto: Lars H / TV 2)

Direkte og dagligt
Kanalen går i luften i foråret 2013, og arbejdet med at udvikle og indkøbe programmer er i fuld gang. Et af kanalens flagskibe vil være et dagligt to-timers magasinprogram, som sendes direkte fra et studie tæt på naturen. Velkendte og hyggelige værter byder sammen med dygtige eksperter indenfor i et frirum, hvor der er god tid til nærvær omkring hverdag, natur, livsstil og fritid.

TV 2 Fri har en stærk dansk kanalprofil, hvor seerne vil blive præsenteret for nye ildsjæle og interessante karakterer, der brænder for deres stofområder, hvad enten det er pottemageri, dyrehold, sejlads, kolonihaver og eller diverse aktiviteter i hobbyværkstedet. Der vil blive fortalt gode historier om Danmark, vores natur og de muligheder for fritidsinteresser, som den byder på.

Kanalen vil selvfølgelig også vise en række udenlandske kvalitetsprogrammer, og ambitionen er derudover på sigt at samle seerne uden for skærmen til markeder, torvedage og andre fælles oplevelser.

Blandt de kommende programmer på TV 2 Fri er "Mit Danmark" med Troels Kløvedal, der besøger steder i Danmark med det stolte skib Nordkaperen.

God modtagelse
Aftalen med de første distributører er allerede i hus. Stofa og Waoo! kan tilbyde TV 2s nye kanal til deres kunder, ligesom en aftale med Canal Digital kun afventer en formel bestyrelsesgodkendelse. Forhandlinger med andre tv-distributører pågår, og kanalen og dens indhold er generelt blevet godt modtaget hos disse.

- Det har været en fornøjelse at have TV 2 Fri med til møder med tv-distributørerne, for vi har haft en kanal med under armen, som har i sinde at nå bredt ud til danskerne. Og produktionsmiljøet kan se frem til en kanal, der har brug for mange gode, danske programmer, så vi glæder os meget til, at TV 2 FRI går i luften inden for en overskuelig fremtid, siger Maiken Wexø.

Sidst TV 2 startede ny kanal var 1. december 2006, hvor TV 2 NEWS så dagens lys, men virksomheden har indtil 1. januar 2012 været afskåret fra at lancere en ny kanal pga. EU's behandling af TV 2s omstruktureringsplan. Med TV 2 FRI er nu fundet det helt rigtige supplement til de øvrige kanaler i familien – TV 2 (1988), TV 2 Zulu (2000), TV 2 Charlie (2004), TV 2 FILM (2005) og TV 2 NEWS (2006).

---------------------

Læs også om TV 2 Fri-programmet "Mit Danmark" med Troels Kløvedal og skibet Nordkaperen.