TV 2 PLAY engagerer sig i Knæk Cancer med fiktionsserien ’Kemohjerne’

Adam Ild Rohweder som Oliver i den danske tv-serie 'Kemohjerne' fra 2019. (Fotos: Yannick Wolff / TV 2)

I forbindelse med dette års Knæk Cancer-uge viser TV 2 PLAY fiktionsserien ’Kemohjerne’, som er skabt med hjælp fra en række nye talenter i dansk tv-fiktion. De to første afsnit er på streamingtjenesten lørdag 19. oktober.

Når TV 2 i de kommende dage sætter fokus på Knæk Cancer, er TV 2 PLAY det sted, hvor det er muligt at se alle ugens Knæk Cancer-programmer fra TV 2s kanaler. I år går TV 2s streamingtjeneste for første gang ind i Knæk Cancer-ugen med en programserie, som er produceret specifikt til TV 2 PLAY – nemlig fiktionsserien ’Kemohjerne’ i fem afsnit.

I serien følger man hovedpersonen Oliver på 28 år. Han studerer, hygger sig og drikker øl med vennerne, og så er han lige begyndt at date Signe. Han lever kort sagt et ret perfekt liv.

En scanning på Rigshospitalet vender imidlertid op og ned på alting. Hvad han troede var lidt ondt i ryggen, viser sig at være testikelkræft. Og fra det ene øjeblik til det andet, handler livet ikke længere om, hvad han har, men om alt det, han kan miste: Signe, sig selv – og måske livet.

Adam Ild Rohweder som Oliver og Stephanie Nguyen som Signe i tv-serien 'Kemohjerne', som premierer på TV 2 PLAY lørdag 19. oktober.

Sammen med sin far og vennen Emil forsøger Oliver at holde fast i sit gamle liv, mens han starter op på kemoterapi. Men det er ikke let at holde humøret højt og bevare troen på en rask fremtid.

Mens verden kører videre uden for Rigets mure, vokser Olivers angst og frustration. Kan kemoen forhindre kræften i at vokse og sprede sig? Og kan Oliver vinde kærligheden tilbage efter alt det, der er sket?

Historien i ’Kemohjerne’ bygger på interviews med en række kræftpatienter – heriblandt Kristian Erlandsen, der har bidraget med sin personlige fortælling til indsigtsarbejdet og til opgaven at fortælle den komplekse historie med den humor, der udspringer af en kræftpatients egne erfaringer.

Også Rigshospitalet har været en meget vigtig sparringspartner og en stor hjælp i forbindelse med at få indsigt i arbejdsgangene og patientoplevelsen på et hospital.

Blandt de medvirkende i 'Kemohjerne' er skuespiller Ditte Gråbøl, der spiller en af lægerne på den kræftafdeling, som Oliver indlægges på.

Nye talenter i produktionen af 'Kemohjerne'
I hovedrollen som Oliver ses Adam Ild Rohweder, der blandt andet har spillet med i filmene 'Skammerens datter', 'Guldkysten' og 'Antboy 3'. Adam Ild Rohweder medvirkede ligeledes i den Bodilpris-vindende film 'Holiday', der også var nomineret i kategorien årets film ved 'ZULU Awards '19'.

Olivers far spilles af Jens Jørn Spottag, som også er kendt fra bl.a. 'Sygeplejeskolen', 'Ser du månen, Daniel', 'Arvingerne' og 'Der kommer en dag'.

I rollen som Olivers veninde, Signe, ses den unge sanger, danser og skuespiller Stephanie Nguyen, der blandt andet har danset for verdensstjernen Madonna. Derudover kan man opleve skuespillere som Ditte Gråbøl, Mathilde Passer, Claus Flygare og Karoline Brygmann.

'Kemohjerne' er instrueret af Super16-talentet Kristian Håskjold, der hermed er klar med sin første tv-serie. Multitalentet Kristian Håskjold har tidligere skrevet ideen til og instrueret den roste kortfilm 'En værdig mand', ligesom han har klippet den prisvindende 'Ternet Ninja', der er den bedst sælgende biograffilm i Danmark siden 1985 med flere end 925.000 solgte billetter.

Tv-serien om Oliver og hans kræftsygdom er skrevet af Kristian Håskjold og Johan Wang og produceret af SPLAY ONE for TV 2 DANMARK. Serien er produceret i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Adam Ild Rohweder som Oliver og Mads Reuther som vennen Emil i den danske tv-serie 'Kemohjerne'.


De første to afsnit af 'Kemohjerne' kan allerede fra lørdag 19. oktober ses på TV 2 PLAY, og de sidste tre afsnit vises på PLAY i de følgende dage. Mandag og tirsdag i uge 43 vises alle fem afsnit på TV 2s hovedkanal i den sene aftenflade.