TV 2 Charlie: Påske i selskab med Morten Koch

Foråret er kommet, og det fejrer Charlie med en påskekavalkade med fem gode gamle Morten Korch-klassikere, bl.a. kæmpehittet "De røde heste".

Poul Reichardt som Martin, Puk Schaufuss som Inge Hovmann og Ib Mossin som Henrik i det danske Morten Korch-drama "Der brænder en ild" fra 1962.


Intet mindre end fem Morten Korch-klassikere bliver Charlies seere forkælet med i påsken, når kanalen hver aften fra skærtorsdag frem til og med 2. påskedag fejrer højtiden i selskab med en af dansk films grand old men Morten Korch.

Charlie viser bl.a. kæmpehittet "De røde heste" fra 1950, som var den allerførste Morten Korch-film. Den blev set af 2,4 millioner danskere ved premieren - mere end halvdelen af landets befolkning på det tidspunkt.

Med undtagelse af filmen ”Der brænder en ild”, som vises skærtorsdagsaften, så vises alle filmene for første gang på Charlie. Hver aften begynder filmene klokken 21.00, langfredagens film dog først klokken 21.30.

Skærtorsdag 21. april: ”Der brænder en ild”
Dansk Morten Korch-film fra 1962
Da Martin (Poul Reichardt) vender hjem fra Grønland, opdager han, at hans store ungdomskærlighed Martha (Astrid Villume) er blevet gift med Just Hovmann (William Rosenberg).

Just kæmper for at få lov til at beholde slægtsgården, men hans onkel Bent modarbejder ham. Da Just og Martha således er stor i knibe, beslutter Martin sig for at forsøge at hjælpe dem.

 

Ib Mossin som Anker, Christian Arhoff som Nick og Ole Monty som Ole i den danske Morten Korch-film "Krybskytterne på Næsbygård" fra 1966.


Langfredag 22. april: ”Krybskytterne på Næsbygaard”

Dansk Morten Korch-film fra 1966
På den idylliske Næsbygaard er den dygtige forvalter Anker (Ib Mossin) på jagt efter nogle lumske krybskytter, som har hærget godsets skove i længere tid.

Til at hjælpe sig tilkalder han i al hemmelighed sin bror Thomas (Baard Owe), som indlogerer sig hos en lokal for ikke at vække forbrydernes mistanke. Men det er nogle hensynsløse folk, de to brødre har sat sig for at fange.

 

Fra venstre Lars Lunøe, Poul Reichhardt og Karl Stegger i genindspilningen af "De røde heste" fra 1968.


Påskelørdag 23. april: ”De røde heste”
Dansk Morten Korch-film fra 1968
Ole Offor (Kjeld Nørgaard) er en dygtig ung landmand, som af sin far Hans Offor (Poul Reichardt) bliver sendt af sted til den smukke proprietærgård Enekær.

Her er tingene gået skævt, den hesteglade ejere Anders Munk (Asbjørn Andersen) er slemt forgældet, og han og hans datter, den sky Bente (Puk Schaufuss), står magtesløse over for den truende katastrofe.

Ole er ikke blind for den stilfærdige Bentes charme og vil gerne hjælpe Munk, men snart går det op for ham, at den eneste mulighed for at redde gården er, at den røde travhingst Junker vinder årets derby.

 

Willy Rathnov, Susse Wold, Emil Haas Christensen, Bodil Udsen, Arthur Jensen og Karl Stegger er blandt de mange folkekære skuespillere i den danske Morten Korch-film "Manden på Svanegården" fra 1972.


Påskedag søndag 24. april: ”Manden på Svanegården”
Dansk Morten Korch-film fra 1972.
Den søde Lisbeth (Susse Wold) har en slem overraskelse til sin barndomskæreste Henrik (Willy Rathnov), da han vender hjem til sin fødeby - hendes fædrende hjem Svanegården skal sælges til en tysk forretningsmand.

Men måske kan de to sjove fætre Claus og Mikkel (Karl Stegger og Arthur Jensen) og husholdersken (Bodil Udsen) sammen med det forelskede par stadig nå at redde den gården.

 

Poul Bundgaard, Lily Broberg og Ib Mossin er nogle af de medvirkende i Morten Korchs film "Sønnen fra Vingården" fra 1975.

2. påskedag mandag 25. april:
”Sønnen fra vingården”
Dansk Morten Korch-film fra 1975
Den unge, initiativrige Erik Martin (Ib Mossin) vender hjem fra Amerika for at overtage familiens smukke gamle vingård, men gårdens eksistens er truet, da ondsindede spekulanter med borgmester Jacobsen (Peer Guldbrandsen) i spidsen har et godt øje til gården.

De ønsker at overtage gården med lyssky midler og få den indlemmet i en byzone, så grundens værdi vil stige. Vil det lykkes Erik at redde den gamle gård?

---------------------------------

Læs også:

Påsken på TV 2

Påsken på TV 2 Zulu

Påsken på TV 2 FILM